• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Scandalul zborurilor anulate ia amploare – Amenințată cu sesizări la Comisia Europeană sau PE, Wizz Air reacționează: pe cine acuză compania?

Jun 29, 2024

Sistemul de control al traficului aerian „pare să se confrunte cu probleme semnificative în această vară”, transmite compania Wizz Air, într-o primă reacție, după ce zeci de români au rămas blocați pe aerportul din Bruxelles, cu zborurile anulate. De asemenea, anterior europarlamentarul Daniel Buda menționa că vrea să facă sesizări la Comisia Europeană, dar și să organizeze dezbaterei în Parlamentul European, astfel încât pentru incidente de acest fel cei responsabili să plătească. Inclusiv Guvenrul României a reacționat și îi îndeamnă pe cetățeni să depună plângeri.

„Wizz Air solicită măsuri imediate pentru remedierea deficiențelor în controlul traficului aerian din Europa

București, 28 iunie 2024: În ultimele câteva zile, spațiul aerian european a fost grav afectat ca urmare a problemelor de gestionare a sloturilor aeroportuare, cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane care au avut loc în întreaga Europă. Aceste fenomene au afectat capacitatea autorităților de control al traficului aerian și a Eurocontrol de a gestiona volumele de trafic la nivelul întregii industrii, ceea ce a condus la întârzieri și anulări majore în întreaga industrie aeriană europeană. Aceste evenimente au afectat operațiunile Wizz Air, precum și operațiunile altor companii aeriene, în întreaga Europă.

Numai în data de 26 iunie, spațiul aerian european a înregistrat aproximativ 450.000 de minute de întârziere, dintre care 360.000 din cauza condițiilor meteorologice, cu întârzieri semnificative de peste 3 ore. Rețeaua Wizz Air a suferit în ultimele patru săptămâni peste 30.000 de minute suplimentare de întârziere în ceea ce privește alocarea sloturilor aeroportuare față de aceeași perioadă a anului trecut, ca urmare a acestei situații extraordinare”, transmite Wizz Air într-un comunicat.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate unora dintre pasagerii noștri, dar, din păcate, această problemă se află în afara controlului nostru. Wizz Air a fost pregătită să asigure pasagerilor săi operațiuni de vară fără probleme; cu toate acestea, sistemul de control al traficului aerian pare să se confrunte cu probleme semnificative în această vară. La nivel de industrie, suntem obligați să înaintăm aceste probleme autorităților relevante de gestionare a traficului aerian, inclusiv Eurocontrol, pentru a ne asigura că sunt puse în aplicare măsuri de atenuare adecvate, pentru a minimiza perturbările.

Ca întotdeauna, Wizz Air își va informa pasagerii care au rezervat direct cu compania aeriană cu privire la orice modificări de program prin SMS și e-mail. Wizz Air recomandă pasagerilor să facă rezervări direct pe site-ul sau în aplicația sa pentru a se asigura de actualizări în timp util ale orarului de zbor și de asistență directă pentru clienți. În cazul în care pasagerii au făcut rezervări prin agenții online de turism (OTA) și alte părți terțe, aceștia trebuie să verifice starea zborului lor și să solicite modificările necesare prin intermediul agenției respective.

Este important să rețineți că această problemă afectează mai multe companii aeriene și, prin urmare, capacitățile hoteliere din întreaga Europă pot fi limitate. Wizz Air face tot posibilul pentru a găzdui cât mai mulți pasageri, dar, în cazul în care partenerii noștri externi nu pot sprijini toate cererile din cauza lipsei de camere disponibile, pasagerilor li se poate cere să își rezerve singuri cazarea. Pasagerii pot fi siguri că vor putea solicita rambursarea cheltuielilor suportate, într-o sumă rezonabilă, prin intermediul site-ului oficial al Wizz Air”, se mai arată în comunicat.

Context

Zeci de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Bruxelles, după ce zborul spre Cluj a fost anulat. Românii ar fi trebuit să ajungă miercuri seara la ora 23:00, dar în aeroport au aflat că nu vor mai putea zbura spre țară. Călătoria lor a fost reprogramată de trei ori și aceștia spun că nimeni de la compania aeriană nu le-a dat vreo explicație. Unii au rămas în aeroport aproximativ 37 de ore, alții au găsit soluții acolo, dar toți sunt revoltați de această situație. Abia vineri, după ora 12:00, au aterizat la Cluj-Napoca. Printre cei afectați de anularea zborurilor de la Bruxelles se numară și europarlamentarii români. Daniel Buda, liderul PNL Cluj și europarlamentar, spune că cei din grupul său vor propune în Parlamentul European o dezbatere pe această temă, dar va si sesiza Comisia Europeană, pentru ca situația este tot mai revoltătoare (pe larg despre acest subiect, aici).
sursa: stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *