• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Portofelul digital. Regulile au fost stabilite, când îl vom putea folosi

Jun 29, 2024

Portofelul digital va fi introdus la nivel european până în anul 2026. Acesta ar urma să reprezinte un sprijin pentru utilizatorii, care vor face plățile mai rapid. De asemenea, cei care le dețin vor avea ocazia să își stocheze în sistem și documentele personale.

Portofelul digital nu va fi obligatoriu în țara noastră

Utilizatorii portofelullui digital vor avea ocazia să își prezinte datele de identificare rapid și ușor. Uniunea Europeană va introduce acest sistem până în anul 2026, perioadă în care statele membre se pot adapta noilor tendințe în materie de tehnologie.

Cei care dețin un portofel digital vor putea face plăți sau își vor putea stoca buletinul, permisul de conducere. Astfel, instrumentul ar urma să elimine cozile de la ghișee.

Plăți cu telefonul

Noul sistem de plăți nu va fi obligatoriu în țara noastră, însă va reprezenta un ajutor pentru românii care vor să scape de cozi. Cu ajutorul smartphone-ului, aceștia vor putea face plăți sau să își confirme identitatea.

„E absolut o opțiune. Va exista în continuare posibilitatea să mergi la ghișeu, dacă te simți mai confortabil cu a merge la ghișeu și a sta la coadă, e în continuare posibil lucrul ăsta, dar pentru cei care vor să aibă o viață mai ușoară și au încredere în această tehnologie vor avea această posibilitate să acceseze toate serviciile publice ale statului direct pe telefon”, a spus europarlamentarul Alin Mituța, potrivit Antena3 CNN.

În plus, acesta susține că demersul reprezintă un salt important în societate.

Portofelul digital, introdus în România. Cum se utilizează

Cei care vor să treacă la noul sistem de plată trebuie să își deschidă un n cont de utilizator. Acesta va fi conectat la toate documente validate de autorități sau de instituțiile bancare. În plus, acest instrument le va permite utilizatorilor să își stocheze inclusiv diplomele. Noul sistem de plată va asigura și protecția datelor cetățenilor.

sursa: evz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *