• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Istvan Kovacs, exclus de la EURO 2024 după controversele din meciul Cehia – Turcia!

Jun 29, 2024

Istvan Kovacs, arbitru român, a primit o pedeapsă drastică din partea UEFA în urma controverselor din meciul Cehia – Turcia, desfășurat la Campionatul European 2024. Decizia vine înaintea optimilor de finală ale turneului, unde oficialii europeni au exclus complet delegarea sa.

Kovacs, cunoscut pentru o carieră solidă în arbitraj, a condus două meciuri în faza grupelor la EURO 2024, inclusiv meciul tensionat dintre Cehia și Turcia. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea turcilor și a fost marcată de controverse grave legate de deciziile arbitrului român. În acest meci, Kovacs a acordat nu mai puțin de 20 de cartonașe, inclusiv două eliminări directe.

Decizia UEFA de a exclude complet pe Kovacs din delegările pentru optimile de finală a fost motivată de criterii de performanță și meritocrație în arbitraj. Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a subliniat că unele brigăzi au fost preferate pentru meciurile următoare datorită calității prestației acestora.

„Singurul meu obiectiv este să iau decizii corecte bazate pe merit și calitate. În acest context, am evaluat performanțele arbitrilor și am decis să acordăm șanse altor oficiali pentru meciurile din optimi”, a declarat Rosetti într-un comunicat pentru gsp.ro.

Controversa din meciul Cehia – Turcia a atins cote maxime, cu căpitanul Cehiei, Tomas Soucek, criticând deschis arbitrajul lui Kovacs și acuzând lipsa comunicării eficiente între arbitru și jucători.

Cu toate acestea, decizia UEFA de a exclude complet pe Kovacs de la EURO 2024 pune capăt participării sale la turneu, lăsându-l pe român să analizeze și să reflecte asupra prestației sale controversate într-unul dintre cele mai importante evenimente fotbalistice ale Europei.

Această hotărâre reamintește importanța criticii constructive și a unei performanțe echilibrate pentru arbitrii la astfel de competiții de nivel înalt.
Sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *