• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit trei noi șalupe multirol

Jun 29, 2024

Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, își continuă eforturile de a îmbunătăți capacitatea de răspuns în situații de urgență. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a primit, sâmbătă, trei noi șalupe multirol, achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, relatează News.ro.

„Suntem, aici, la Constanţa, întreaga conducere a MAI, IGSU şi DSU, pentru a recepţiona trei şalupe multirol foarte moderne pentru salvare pe Dunăre, dar şi pe mare, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume.

Aceste şalupe şi echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situaţii limită, situaţii de criză, situaţii de viaţă şi de moarte.

Exprim mulţumirea şi recunoştinţa pentru toţi cei care au făcut posibil acest proiect, realizarea lui pentru MAI şi doresc să subliniez că nu este un proiect singular, există o continuitate, este o mişcare amplă şi structurată de creştere a echipării tuturor armelor MAI, în speţă vorbim aici de IGSU”,  a afirmat ministrul Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului de presă al MAI.

El a mai spus că „provocările pe zona de rezilienţă şi intervenţii în situaţii critice, după cum vedem cu toţii, sunt în creştere şi vreau să asigur întreg publicul din România că MAI este conştient de acest lucru şi lucrează pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de intervenţie în slujba cetăţenilor”.

„Încă o dată le mulţumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, le doresc misiuni uşoare colegilor noştri care vor opera aceste nave şi vă asigur că vom continua exact pe aceeaşi direcţie pentru întărirea capacităţii noastre de a ajuta cetăţenii”, a concluzionat Predoiu.

Aceste șalupe multirol sunt capabile să îndeplinească o varietate de misiuni, inclusiv stingerea incendiilor de pe navele în mișcare, ancorate sau la chei, salvarea persoanelor aflate în pericol, intervenția în situații de incendiu la clădirile și depozitele de pe malul apei, precum și misiuni de căutare și salvare, asistență sau evacuare. Fiecare șalupă are capacitatea de a transporta până la 20 de persoane salvate.

Caracteristicile tehnico-operaționale ale acestor nave permit echipajului să desfășoare misiuni operative neîntrerupte timp de minim 48 de ore, chiar și în condiții de mare agitată (cu valuri de până la 2,5 metri înălțime), conform sursei citate.

Noile șalupe vor fi repartizate în locații strategice cum ar fi Turnu Măgurele (județul Teleorman), Tulcea și Constanța. Aceste zone au fost selectate pe baza analizelor specialiștilor, fiind considerate cele mai potrivite pentru a răspunde eficient misiunilor specifice.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *