• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cristi Dulca are încredere că România se poate lupta de la egal la egal cu Olanda: Nimic n-a fost întâmplător până acum

Jun 29, 2024

Cristi Dulca, fostul internațional român, și-a exprimat încrederea că echipa națională a României poate concura de la egal la egal cu Olanda în optimile de finală ale EURO 2024. După o performanță remarcabilă în faza grupelor, Dulca consideră calificarea României ca fiind un vis devenit realitate.

Bucuros de reușita tricolorilor, Dulca a subliniat importanța unității și a spiritului de echipă, calități pe care le atribuie selecționerului Edi Iordănescu. Acesta a reușit să transforme echipa națională într-un grup solid, fără individualități predominante, ceea ce a contribuit semnificativ la succesul lor până acum.

„Ca orice român, m-am bucurat în primul rând că ne-am calificat. Ăsta e primul lucru. Dacă ne gândim că în urmă cu 2 ani România era pe ultimul loc în Nations League și nimeni nu era foarte optimist de viitorul naționalei, uite că am terminat grupa de la EURO pe primul loc și cred că nimeni nu se aștepta. Lucrul acesta trebuie să ne facă mândri”, a declarat Dulca.

Fostul selecționer al naționalei feminine a apreciat în mod deosebit modul în care Edi Iordănescu a reușit să formeze o echipă unită și a evidențiat progresul tehnic al tricolorilor. El a menționat că jucătorii sunt motivați să continue parcursul bun și să se concentreze pe următorul meci împotriva Olandei.

„Ceea ce a realizat naționala la turneul final reprezintă un vis din care nu ne trezim. Sper să stăm cât mai mult acolo, să trecem cu bine de meciul cu Olanda. Olanda mi se pare puțin sub Belgia, dar clar nu va fi un meci ușor”, a adăugat Dulca la sptfm.ro.

Încrezător în șansele echipei, Cristi Dulca a subliniat că nimic din ceea ce s-a realizat până acum nu a fost întâmplător și că România are capacitatea să facă față provocării olandeze: „Cred că echipa actuală are capacitatea să se bată de la egal la egal cu Olanda. Nimic n-a fost întâmplător până acum.”

Meciul dintre România și Olanda se anunță a fi unul intens, iar toți suporterii tricolorilor speră ca echipa lor să continue să scrie istorie la EURO 2024.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *