• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Posibilii înlocuitori ai lui Joe Biden în cursa prezidențială: Gavin Newsom, omul de care republicanii se tem cel mai mult

Jun 28, 2024

Prestația slabă a lui Joe Biden în dezbaterea recentă cu Donald Trump a stârnit îngrijorări majore în rândul democraților. Cu o vârstă înaintată de 81 de ani, Biden a părut incapabil să facă față provocărilor, confirmând temerile legate de slăbiciunea sa politică și fizică. Acest context a deschis discuții despre posibilii înlocuitori ai președintelui, printre care cel mai notabil este guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Convenția Democrată, programată să aibă loc între 19 și 22 august, ar fi trebuit să fie o formalitate pentru desemnarea oficială a lui Biden ca nominalizat. Cu toate acestea, după performanța dezamăgitoare din dezbatere, mulți democrați cer acum ca partidul să ia în considerare înlocuirea sa. Totuși, pentru ca acest lucru să se întâmple, Biden însuși trebuie să decidă să se retragă. Dacă nu, delegații convenției sunt obligați să-l susțină, conform regulilor partidului.

Gavin Newsom – Speranța democraților și frica republicanilor

Gavin Newsom, actualul guvernator al Californiei, este văzut de mulți ca cel mai puternic înlocuitor posibil pentru Biden. Newsom este considerat un politician abil, cu o prezență publică puternică și o capacitate impresionantă de a face față dezbaterilor. Fost primar al San Francisco și viceguvernator al Californiei, el a devenit unul dintre cei mai importanți susținători democrați ai lui Biden.

Republicanii îl văd pe Newsom ca pe un adversar formidabil, capabil să-l învingă pe Trump în alegerile prezidențiale. În ciuda criticilor la adresa gestionării problemelor legate de muncă și persoanele fără adăpost în California, Newsom este perceput ca un candidat ideal de către milioane de alegători democrați, datorită carismei și încrederii sale.

Alți posibili candidați

Pe lângă Newsom, alți democrați notabili sunt luați în considerare ca potențiali înlocuitori ai lui Biden:

  • Kamala Harris, vicepreședinta actuală, care a avut o carieră remarcabilă în justiție și politică. Cu toate acestea, campania sa prezidențială din 2020 nu a avut succesul scontat.
  • Gretchen Whitmer, guvernatoarea Michiganului, cunoscută pentru luptele politice dure și succesele sale în acest stat crucial.
  • Amy Klobuchar, senatoarea din Minnesota, care a avut o prestație surprinzător de puternică în alegerile primare din 2020.
  • Cory Booker, senatorul din New Jersey, o figură națională respectată, cu o campanie prezidențială anterioară în 2020.
  • Roy Cooper, guvernatorul moderat al Carolinei de Nord, care a navigat cu succes diviziunile politice dintr-un stat predominant republican.
  • Wes Moore, guvernatorul din Maryland, un politician relativ nou, dar cu un profil în creștere în Partidul Democrat.

Scenariile posibile

Regulile actuale ale Partidului Democrat stipulează că delegații aleși sunt obligați să-l susțină pe Biden, cu excepția cazului în care acesta decide să se retragă. Acest lucru face ca o schimbare de candidat să fie puțin probabilă, atâta timp cât Biden dorește să continue cursa pentru realegere.

În ciuda incertitudinilor, este evident că discuțiile despre posibilii înlocuitori ai lui Biden reflectă o tensiune crescândă în rândul democraților. Partidul trebuie să decidă rapid și strategic pentru a-și maximiza șansele de succes în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Concluzie

Cursa prezidențială din 2024 se anunță a fi una dintre cele mai disputate și imprevizibile din istoria recentă a Statelor Unite. Alegerea unui înlocuitor pentru Joe Biden ar putea schimba radical dinamica acestei competiții. Gavin Newsom apare ca un candidat de temut pentru republicani și o speranță pentru democrații care își doresc o victorie împotriva lui Donald Trump. Rămâne de văzut dacă Biden va decide să se retragă și dacă Partidul Democrat va reuși să găsească un candidat capabil să unească și să inspire alegătorii.
sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *