• Mon. Jul 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cum se poziționează partidele după convocarea liderilor de către Marcel Ciolacu pentru consultări

Jun 28, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va chema toate partidele parlamentare la consultări privind alegerile prezidențiale, trecând astfel peste coaliția cu PNL și căutând o discuție largă cu restul partidelor din Parlament. Decizia sa a stârnit reacții diverse în rândul formațiunilor politice.

Decizia lui Marcel Ciolacu nu a fost bine primită de liberali. Deși conducerea PNL nu a reacționat oficial, surse din interiorul partidului indică o nervozitate considerabilă. Un membru PNL a subliniat că „Mergem la discuții cu Ciolacu, nu la consultări.” În acest context, liberalii au convocat rapid o ședință a Biroului Politic Național pentru luni, 1 iulie 2024, la ora 11:00, în sala Grupului PNL din Camera Deputaților, cu prezență fizică obligatorie.

Opiniile USR și AUR

USR și AUR au abordări diferite față de consultările propuse de Ciolacu. Sursele noastre arată că USR va participa la discuții și va propune organizarea alegerilor prezidențiale în luna noiembrie. În schimb, AUR, reprezentat de George Simion, preferă ca alegerile să aibă loc pe 15 și 29 septembrie. Simion a declarat că AUR este pregătit pentru alegeri și că partidul a prezentat deja „Planul Simion,” un plan pentru prezidențiale și parlamentare, subliniind că publicul din România va trata aceste alegeri ca pe un singur pachet.

Ciolacu a convocat toate partidele la negocieri

Premierul Marcel Ciolacu a explicat motivele din spatele convocării tuturor partidelor la negocieri pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale. „Stimați colegi, mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania care tocmai s-a încheiat! Pentru că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid. Este Guvernul României!” a declarat el.

Ciolacu a subliniat importanța stabilității și a respectării angajamentelor pentru a menține încrederea între partenerii politici. „Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. De luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor,” a adăugat el, subliniind că nu va răspunde provocărilor care ar putea declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România.

Aceste consultări urmează să definească direcția alegerilor prezidențiale și să stabilizeze climatul politic din România.

sursa: puterea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *