• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Liderul AUR, George Simion, interzis încă 5 ani în Republica Moldova

Feb 3, 2024

George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova și a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Măsura s-a prelungit.

Preşedintele AUR, George Simion, a primit interdicție de intrare în Republica Moldova pentru încă 5 ani, conform confirmării obținute de la reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit NewsMaker.

Inspectoratul General pentru Migrație a comunicat pentru NM că, de la începutul conflictului din regiune, au luat măsura de a declara indezirabili în jurisdicția Republicii Moldova un total de 98 de străini.

Potrivit Inspectoratului, în Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile în cazul în care există indicii temeinice că intenționează să desfășoare activități care ar putea pune în pericol securitatea națională sau ordinea publică.

În ceea ce privește George Simion, Inspectoratul a emis o decizie de prelungire a interdicției pentru încă 5 ani.

Autoritățile din Republica Moldova au informat deja autoritățile române despre această decizie, iar Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat măsura în instanță.

 

Premierul român Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a declarat recent că va solicita premierilor Ucrainei și Republicii Moldova să clarifice motivele pentru care președintele AUR George Simion are interdicție de a intra în aceste două țări. Conform News.ro, Ciolacu a afirmat că are acces la informații, dar nu poate face publice detaliile. „Ei sunt furnizorii de informație”, a subliniat oficialul român în legătură cu premierii din Ucraina și Moldova.


George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova și a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Interdicția a fost impusă după ce, la 27 august 2018, un grup de cetățeni români, participanți la Marșul Unirii, nu a primit permisiunea de a trece frontiera Republicii Moldova. Motivul inițial a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane, refuzul de a respecta procedurile legale și unele amenințări adresate reprezentanților Poliției de Frontieră. În replică, autoritățile române au negat aceste acuzații, susținând că tinerii au avut un comportament adecvat.

În martie 2021, deputatul român George Simion a fost refuzat la intrarea în Republica Moldova. Poliția de Frontieră de la Vama Leușeni i-a comunicat oficialului român că interdicția este valabilă până în 2023. La fel s-a întâmplat și în iunie 2022, când deputatul român George Simion nu a fost permis să intre în Moldova, unde avea loc ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României.

Simion este cunoscut ca activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă în România, militând pentru Unirea României cu Republica Moldova. De asemenea, este autorul cărții „Blocați în labirint”, o analiză a parcursului Republicii Moldova, de la înființare. George Simion este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).
sursa:Puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *