Astfel, pasionații de schi trebuie să știe ce prețuri îi așteaptă dacă vor să meargă într-una din stațiunile de la noi.

Tarifele s-au majorat în comparație cu perioada anterioară și au atins niveluri superioare chiar și față de cele practicate în stațiunile din Bulgaria sau Austria, renumite pentru domeniile lor de schi.

Ce prețuri trebuie să plătești dacă vrei să mergi la schi la noi

Surprinzător, Poiana Brașov nu mai ocupă poziția de cea mai costisitoare stațiune montană din țară în ceea ce privește sporturile de iarnă. Predealul a preluat acest titlu.

Pentru sezonul acesta, un abonament de schi pe o zi pentru adulți costă 265 de lei. Asta în timp ce tariful pentru copii a crescut de la 110 lei la 125 de lei.

Dacă o familie compusă din doi adulți și doi copii dorește să petreacă un weekend întreg pe pârtiile din Predeal, va trebui să aloce peste 1.500 de lei din bugetul lor.

În ceea ce privește Sinaia, un abonament de schi pe o zi se situează între 210 și 230 de lei. Prețul pentru adulți a rămas neschimbat față de anul precedent, dar înregistrează o creștere față de cele 120 de lei din 2021.

Pentru copii, costul unui abonament de schi variază între 135 și 150 de lei. În comparație cu Predeal și Sinaia, Poiana Brașov practică tarife mai accesibile.

Abonamentul de o zi pentru adulți costă 200 de lei, în creștere față de cei 170 de lei din anul anterior, în timp ce pentru copii este de 120 de lei, în creștere față de cei 100 de lei din 2021.

Pârtiile de schi de la Poiana Brașov se deschid mai devreme.
Pârtii de schi. Sursa Foto: Primăria Municipiului Braşov, Facebook

Cele mai ieftine stațiuni de la noi

Situația este diferită în Rânca. Un abonament de schi pentru o zi pentru un adult costă aproximativ 120 de lei. Pentru copii, prețul este redus la jumătate.

Dacă doriți să petreceți două zile pe pârtiile de schi din Transalpina Voineasa, un adult va trebui să achite 170 de lei pe zi. Pentru copii prețul este de 105 lei pentru accesul la pârtii.

În Straja, Hunedoara, un abonament de schi pentru un adult costă 160 de lei pe zi.

Ce prețuri practică pârtiile de schi din Austria și Bulgaria

Dacă ne uităm la prețurile din Bansko, stațiunea din Bulgaria, tarifele sunt mai accesibile în comparație cu cele din România.

Un abonament de schi pentru turiști costă aproximativ 90 de leva, adică în jur de 228 de lei. În cazul copiilor, prețul este redus la jumătate.

În Austria, la stațiunea Kit Buelle, costul variază în funcție de sezon. În timpul sezonului aglomerat, un abonament de schi costă aproximativ 72 de euro, echivalentul a circa 350 de lei pentru adulți. Pentru copii, prețul e de 36 de euro, adică 180 de lei.

În afara sezonului de vârf, prețul unui abonament de schi scade la 60 de euro, aproximativ 300 de lei, pentru adulți și 30 de euro, 150 de lei, pentru copii, potrivit Antena 3.

sursa:evz.ro