• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Drona de la Plauru nu ar aparține Rusiei. Argumentele fostului purtător de cuvânt al STS

Sep 9, 2023

Daniela Tobă, colonel în rezervă și fost purtător de cuvânt al STS, e de părere că drona care a căzut la Plauru nu ar aparține nici Ucrainei, nici Rusiei.

Daniela Tobă spune că mai degrabă drona ar putea fi deținută de americanii din România. Fostul purtător de cuvânt al STS argumentează că acest incident a fost un accident și oferă o explicație posibilă pentru evenimentele recente.

Daniela Tobă e de părere că drona căzută la graniță ar fi a americanilor

„În noaptea de 3 spre 4 septembrie, la Ismail au avut loc atacuri ruseşti intense. Americanii au executat misiune de supraveghere obişnuită în apropiere sau poate a fost un exerciţiu de antrenament, profitînd de zgomote, însă fie drona operată de ei s-a defectat sau poate au scăpat-o pur şi simplu de sub control.

Le pică drona. Explozie mare, americanii care o operau de la distanţă o taie liniştiţi înapoi la bază sau de unde or fi venit, cel mai probabil la Babadag sau poate la Kogălniceanu sau chiar la Borcea, să raporteze pentru a se lua măsuri. Zic liniştiţi, locul prăbuşirii fiind unul complet în pustietate.

Apar imediat primele semnale pe Telegram date de cei care au văzut momentul exploziei, iniţal o afirmaţie pe un canal al locuitorilor din Ismail, apoi un scurt video cu explozia în miez de noapte, cel pe care l-aţi văzut toţi, pe unul dintre cele vreo zece canale intitulate identic Odessa Info”, a explicat acesta.

Colonelul în rezervă a explicat că informațiile au fost preluate imediat de voluntarii de la GeoConfirmed, în special de către Digital Adam, care a fost primul să investigheze. Asta împreună cu alți doi voluntari, Auditor și Neohandrail.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *