• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Coreea de Nord este pregătită să încheie un acord cu Rusia privind furnizarea de arme (Financial Times)

Sep 9, 2023
0 0
Read Time:48 Second

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, este gata să încheie un acord cu liderul rus Vladimir Putin privind furnizarea de arme, scrie Financial Times în baza unor opinii ale experților.

„În prezent nu este clar ce va presupune acordul dintre Coreea de Nord și Rusia. Phenianul poate oferi muniție, sisteme de rachete cu lansări multiple și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune – toate acestea vor ajuta Moscova să respingă contraofensiva Kievului”.

Financial Times notează că, în schimb, Moscova ar putea oferi cereale, petrol și tehnologie militară, precum și valută, drept plată.

 

În plus, potrivit publicației, în acest fel, Rusia poate fi convinsă și să ofere Coreei de Nord „tehnologii militare extrem de sensibile”, care pot crește amenințările la adresa Coreei de Sud și Japoniei.

„Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord ar putea depăși acordurile convenționale cu arme și ajutorul alimentar/energetic, eventual la tehnologii avansate pentru sateliți, submarine nucleare și rachete balistice”, afirmă publicația, citează experți.

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *