• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ciolacu creste 180 de taxe pe buzunarele românilor! Leul se prabușește! La anul avem alegeri! Ciolacu pentru cine “trage”..că pentru români, NU?Poate pentru AUR! …

Sep 7, 2023

“Ciolacu creste 180 de taxe pe buzunarele românilor! Leul se prabușește! La anul avem alegeri! Ciolacule pentru cine “tragi”..că pentru români, NU? Poate pentru AUR! …

Cresc taxele pe toate palierele. Peste 180 de modificări fiscale care prevăd majorarea taxelor pe toate palierele sunt discutate în coaliţia de guvernare. Scopul declarat de Ciolacu , pentru modificări,  este creşterea veniturilor la buget pentru anul curent şi anul viitor.

“Să aibă ce să dea la partide pentru Mita electorală …poate!” -strigă românii pe paginile de socializare…presiunea crește…vine iarna…!

Modificări fiscale care bat la buzunar. Coaliţia de guvernare PSD-PNL discută pe marginea unui draft de 50 de pagini, care conţine mai mult de 180 de modificări fiscale care ar urma să crească veniturile la buget în acest an şi în 2024. În paralel, se negociază în coaliţie şi cu Comisia Europeană un pachet de reducere a cheltuielilor bugetare.

Argumentele coaliţiei

„În lipsa unor măsuri fiscal-bugetare atât pentru gestionarea eficientă a veniturilor bugetare cât şi pentru eficienţa utilizării fondurilor alocate finanţării cheltuielilor publice. Nivelul prognozat al deficitului bugetar este de aproximativ 6,84% din PIB.

Această valoare absolută reprezintă 109,44 mld. lei.  Cu consecinţe imediate asupra creşterii costurilor finanţării deficitului bugetar. Dar şi asupra fondurilor alocate pentru investiţii“, se arată în argumentarea documentului, potrivit Mediafax.

Pachetul fiscal conţine creşteri de taxe pe toate palierele. Este vorba de eliminarea de scutiri la plata impozitului pe venit şi creşteri de TVA. De asemenea, s-ar elimina facilităţi fiscale cum ar fi scutirea de la plata impozitului pe venit pentru domeniul construcţiilor şi agribusiness. La fel, vor fi eliminate scutirele de la plata contribuţiilor de sănătate.

Cine nu va fi atins de noile modificări fiscale

IT-ul ar rămâne totuşi cu facilităţile fiscale, în afară de scutirea de contribuţii de sănătate. Cu toate acestea, nu mai poate fi considerată microîntre­prindere dacă societatea are activitate în IT. Cu aceasta guvernul vrea să închidă o nişă fiscală pentru mascarea contractelor de muncă.

„Vedeta“ pachetului de taxe este „ajustorul fiscal“. Este o formulă de calcul care să stabilească un impozit minim de plată pentru companiile plătitoare de impozit pe profit, care au pierderi sau marje mici de profit.

Pentru a rezolva problema de deficit bugetar dar şi de sustenabilitate a finanţelor publice precum şi pentru a evita riscul de suspendare a fondurilor alocate prin PNRR şi Politica de Coeziune sau de creştere a costului finanţărilor pentru refinanţarea datoriei publice cât şi pentru finanţarea deficitului bugetar sunt necesare măsuri care au ca obiectiv general consolidarea fiscal-bugetară a României“, se mai arată în argumentul proiectului de ordonanţă.

Pe retelele de socializare, tensiunea crește, românii sunt “bucurosi ” si abia asteaptă măririle de taxe:

“-Ciolacule , cresti taxele pe spinarea românilor! Leul se prabușește, România are preturile la alimente mai mari decat UE,  salarii maimici, iar alimente tot mai de proastă calitate!”

“-Pregătește-te de miscari sindicale, românul nu va răbda la infinit, de aceea creste AUR, nu pentru ca AU EI VALOARE… ci pentru că NU AVETI VOI VALOARE, CIOLACULE!!!”

“-Te poti culca linistit, se pare că ve-ti pierde alegerile in 2024…la cum “lucrezi” ai toate premisele!
până una alta esti Prim Ministru …CIOLACULE…vei vedea cum va fi când nu vei mai fi…Reia legăturile cu nenea Dragnea, poate te ia ajutor de bucătar, la emisiune.”

“-Se pare ca de aia ai inchis si covrigăriile când faceai afaceri…pentru că nu stiai să faci bani…de aceea ai intrat in politică…aici nu trebuie sa stii…”

sursa:evz si fb

Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *