• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Spionii de la CIA au pornit asaltul pentru a recruta turnătorii din Rusia: mesaj care destabilizează Moscova/ Video

May 16, 2023

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a lansat un nou efort de a profita de ceea ce oficialii serviciilor de informaţii americane consideră a fi o oportunitate “fără precedent” de a-i convinge pe ruşii nemulţumiţi de războiul din Ucraina şi de viaţa din Rusia să le împărtăşească secretele, postând luni pe internet un videoclip de recrutare cinematografic, produs cu fineţe şi bine pus la punct, transmite CNN, informează News.ro.

Demersul include un nou canal al CIA pe Telegram, reţeaua de socializare care este o sursă foarte populară de ştiri nefiltrate în Rusia. CIA a postat pentru prima dată videoclipul pe Telegram, care se încheie cu instrucţiuni privind modul în care se poate intra în contact cu CIA în mod anonim şi sigur.

Videoclipul a fost postat şi pe celelalte platforme de socializare ale sale, inclusiv pe YouTube, Twitter, Instagram şi Facebook.

Oficialii CIA implicaţi în proiect au declarat că invazia Rusiei în Ucraina a creat o deschidere istorică “pentru ca ruşii să vină la noi şi să livreze informaţii de care Statele Unite au nevoie”. De asemenea, aceasta vine după o campanie anterioară de recrutare după lansarea invaziei, despre care oficialii au spus că a avut succes, cu “contacte care au venit”.

CIA, mesaj în limba rusă: Vă înțelegem!

Mesajul, a spus un oficial, pe care speră să îl transmită ruşilor care lucrează în domenii sensibile şi au acces la informaţii valoroase este: “Vă înţelegem, poate mai bine decât credeţi”.

“Am vrut să le transmitem ruşilor, în propria lor limbă, că ştim prin ce trec”, a adăugat oficialul, care a vorbit sub protecţia anonimatului pentru a discuta despre acest proiect sensibil.

Oficialul a insistat asupra faptului că videoclipul nu este “absolut deloc” menit să fie incendiar sau să alimenteze neliniştea în rândul populaţiei în general – unde preşedintele rus Vladimir Putin se bucură încă de un nivel ridicat de susţinere -, ci mai degrabă vizează persoanele care ar putea fi pe muchie de cuţit şi “demistifică” procesul de contactare a CIA.

Acesta nu îl menţionează pe Putin şi nici măcar războiul din Ucraina, în parte pentru că ar fi “redundant”, dar şi pentru că ei susţin că se bazează pe teme “atemporale” care i-au convins de mult timp pe ruşii nemulţumiţi să contacteze CIA.

“Ucraina este în prim-plan, dar acesta este mai mult sau mai puţin un simptom a ceva mai mare”, a declarat unul dintre oficiali. “Există întotdeauna persoane în Rusia care se identifică cu ceea ce avem de spus aici”.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *