• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Deputat PNL intervine în scandalul momentului: Rareş Bogdan nu este prorus

Mar 14, 2023
0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

Deputatul PNL Cristian Băcanu a precizat că nu i se pare cel mai potrivit lucru ca un ministru care deţine un portofoliu al formaţiunii în Guvern şi anume Ministerul Afacerilor Externe să aibă o poziţionare care loveşte partidul care l-a susţinut pentru funcţie, anunță news.ro.

Liberalul a adăugat că Rareş Bogdan nu este prorus, aşa cum a afirmat Bogdan Aurescu despre el. „Cred în continuare că trebuie să fim calmi şi că forul în care urmează să ne exprimăm rămâne Biroul Politic Naţional. Sunt convins, premierul, care este şi preşedintele partidului, va veni cu soluţii pe care să le supună la vot membrilor biroului naţional al PNL”, a completat Băcanu.

„Câteva precizări despre recentele discuţii din spaţiul public privind activitatea Ministerului de Externe:

1. Nu cred că este cel mai potrivit lucru ca un ministru care deţine un portofoliu al PNL în Guvern să aibă o poziţionare care loveşte partidul care l-a susţinut. Guvernul este o instituţie politică şi de aici pornim în orice evaluare pe care o realizăm. Nu poţi ajunge acolo fără voturile exprimate de parlamentarii partidului în Parlament;

2. Rareş Bogdan nu este prorus, această afirmaţie este profund incorectă. De altfel, dacă un ministru de Externe spune aşa ceva, ar trebui să poată susţine în mod concret o astfel de afirmaţie şi chiar nu este cazul;

3. Poate că această eroare a ministrului a fost provocată de contextul regional şi geostrategic foarte dificil care ridică multe probleme complexe la nivelul ministerului;

4. Trebuie spus că nu este nimic greşit ca un prim-vicepreşedinte ales al partidului (ne amintim că miniştrii nu sunt aleşi) să facă o evaluare politica a activităţii unui minister. În politică, astfel de lucruri sunt perfect normale şi se încadrează în limitele jocului democratic;

5. Este de preferat ca discuţiile de acest tip să nu fie purtate în public pentru că nu ajută pe nimeni. Cred în continuare că trebuie să fim calmi şi că forul în care urmează să ne exprimăm rămâne Biroul Politic Naţional. Sunt convins, premierul, care este şi preşedintele partidului, va veni cu soluţii pe care să le supună la vot membrilor biroului naţional al PNL.

În final, aş adăuga că prezenţa la guvernare este rodul efortului întregului partid şi etichetarea unui prim-vicepresedinte ca fiind prorus afecteaza partidul în ansamblul său”, a precizat Cristian Băcanu, în postarea de marţi pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat pentru Digi24.ro că nu îl interesează părerile lui Rareş Bogdan, care a afirmat că nu l-ar mai menţine în funcţie alături de alţi câţiva miniştri, inclusiv de la PSD. ”Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik”, a argumentat Aurescu.

„Nu mă interesează părerile lui Rareş Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri şi frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu în exclusivitate pentru digi24.ro.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan declarase la Prima News, duminică seară, referindu-se la ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, că nu el sau PNL a decis ca acesta să ocupe funcţia de şef al diplomaţiei din România, ci statul. Întrebat dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *