• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Anunț de la Casa Albă, după ce rușii au doborât o dronă: SUA vor continua să zboare deasupra Mării Negre

Mar 14, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

SUA vor continua să opereze deasupra Mării Negre și nu vor fi descurajate de interceptarea de către Rusia a unei drone în spațiul aerian internațional, a declarat marți un oficial de la Casa Albă.

“Dacă mesajul este că vor să ne descurajeze sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat John Kirby, coordonator pentru comunicare strategică la Consiliul de Securitate Națională, potrivit CNN.

“Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale”, a adăugat el. “Marea Neagră nu aparține niciunei națiuni. Și vom continua să facem ceea ce trebuie să facem pentru interesele noastre de securitate națională în acea parte a lumii”.

Kirby a descris în repetate rânduri interceptarea de către Rusia a dronei americane ca fiind “nesigură” și “neprofesionistă”, sugerând că acțiunile au depășit eforturile anterioare ale Rusiei de interceptare a aeronavelor americane.

El a spus că prezența dronelor americane în zonă nu este nouă.

“Zburăm în mod constant deasupra acelui spațiu aerian sau de un an”, a spus el, susținând că nu există niciun motiv pentru a activa liniile de deconflictare cu Rusia sau pentru a notifica Moscova în alt mod înainte de a zbura deasupra Mării Negre.

“Nu avem nevoie să avem un fel de check-in cu rușii înainte de a zbura în spațiul aerian internațional”, a spus el.

CONTEXT

Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unui avion MQ-9 fără pilot la bord al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, anunță Comandamentul Forțelor SUA din Europa. În România sunt staționate mai multe drone de acest tip. Deocamdată nu există o confirmare oficială referitoare la baza de la care a decolat drona doborâtă.

În jurul orei 7:03 AM (CET), unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să prăbușească intenționat drona MQ-9 în apele internaționale. De mai multe ori înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist. Acest incident demonstrează o lipsă de competență, pe lângă faptul că este nesigur și neprofesionist, transmie U.S. European Command.

“Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9”, a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și al Forțelor Aeriene din Africa, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA. “De fapt, acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *