• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video – Scene de groază după inundațiile din Australia: Crocodilii sunt la un pas de a asalta un oraș

Mar 13, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Locuitorii unui oraş din nordul Australiei, care a rămas izolat în urma inundaţiilor, au fost avertizaţi de pericolul reprezentat de crocodili. Mai mult de jumătate din populaţia oraşului Burketown a fost evacuată cu elicopterele, după ce au fost depistaţi crocodili de apă sărată. Nivelul apei unui râu din apropiere a crescut cu şapte metri peste limita obişnuită, scrie Rador.

Serviciile de urgență din statul australian Queensland au evacuat sâmbătă locuitorii în zone mai înalte

53 de locuitori din orașul Burketown din Gulf Country, situat la aproximativ 2.115 km nord-vest de capitala statului, Brisbane, au fost evacuați de când ploile abundente au declanșat inundații la începutul acestei săptămâni, a anunțat sâmbătă poliția, relatează Reuters.

Aproximativ 100 de locuitori au rămas în oraș, iar poliția a cerut sâmbătă o evacuare completă, în condițiile în care meteorologii au prezis că nivelul râurilor din zonă va atinge cote maxime duminică.

“Suntem încrezători că putem muta oamenii rămași dacă va fi nevoie”, a declarat specialistul Tom Armitt pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC), adăugând că apele continuă să crească în zona izolată.

Situația de urgență survine după inundațiile frecvente din estul Australiei din ultimii doi ani, din cauza unui fenomen meteorologic multianual La Nina, inclusiv inundațiile “unice în acest secol” care au afectat zone izolate din Teritoriul de Nord vecin, în ianuarie.

La Burketown, inundațiile au depășit recordul din martie 2011, de 6,87 metri, după ce joi și vineri au căzut până la 293 mm de ploaie, a anunțat anterior Biroul de Meteorologie.

Poliția a coordonat evacuarea cu elicopterul către orașul minier Mount Isa, situat la aproximativ 425 km (264 mile) sud.

La Gregory, un orășel situat la aproximativ 120 km (75 de mile) la sud de Burketown, impactul inundațiilor nu era deocamdată clar.

 

 

 

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *