• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Situaţia din zona oraşului Bahmut ‘rămâne dificilă’. Gruparea Wagner atacă din mai multe direcţii

Mar 13, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Situaţia din zona oraşului Bahmut, din estul Ucrainei, rămâne dificilă, dar forţele ucrainene resping toate încercările armatei ruse de a captura oraşul, a afirmat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskii, transmite Reuters, conform AGERPRES.
”Situaţia din jurul oraşului Bahmut rămâne dificilă”, a declarat Sîrskii, potrivit platformei Telegram a Centrului media al armatei ucrainene.
”Toate tentativele inamicului de a captura oraşul sunt respinse cu artilerie, tancuri şi alte arme”, a adăugat înalta oficialitate militară ucraineană.

Aceasta a adăugat că gruparea de mercenari rusă Wagner ”atacă din mai multe direcţii încercând să spargă apărarea trupelor ucrainene şi să avanseze către districtele centrale ale oraşului”.

Informaţiile nu au putut fi verificate de Reuters din surse independente.

 

Kievul a decis să continue luptele la Bahmut

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că Kievul a decis să continue luptele la Bahmut deoarece bătălia epuizează cele mai bune unităţi ale armatei ruse.

Pentru Moscova cucerirea oraşului Bahmut este un obiectiv important pentru că ar însemna străpungerea apărării ucrainene şi ar fi un pas spre capturarea întregii regiuni industriale Donbas.

În 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susţinut constant că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

De partea sa, Kievul a afirmat de mai multe ori că, înainte de a discuta despre un plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate în 2022 şi peninsula Crimeea.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *