• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pistolarul de la Filicori făcuse grupare infracțională de proxeneți cu crescători de animale, curieri și dealeri auto: exploatau minore și în Tomis Nord

Mar 13, 2023
1 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Gabriel Matyaș este cunoscut ca pistolarul de la Filicori, dar și pentru discoteca pe care se pare că o deține, alături de fratele său: Privilege Glam Club Chirnogeni. Este din Conacu, dar locuiește în municipiul Constanța, undeva prin cartierul Tomis Nord. A fost trimis în judecată, alături de mai mulți „prieteni“, dar și de fratele lui, pentru proxenetism. Potrivit rechizitoriului, ei exploatau și minore, pe care le găzduiau în apartamente situate pe strada Cișmelei și Umbrei.

Gabriel Matyaș a fost condamnat definitiv marți, 14 iunie 2022, la 1 an şi 4 luni de închisoare. Dar Curtea de Apel Constanța a dispus și suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei. Este vorba de dosarul cu focuri de armă de la Filicori, de pe Bulevardul Lăpușneanu. Detalii aici: Pistolarul de la Filicori, condamnat definitiv, dar nu stă după gratii

Însă, pe lângă discoteca din Chirnogeni, acolo unde se adună toți prietenii lui, Matyaș se pare că era implicat și într-o grupare infracțională specializată în trafic de minori și proxenetism, alături de fratele său și de mai mulți prieteni. A fost trimis în judecată alături de Petre Părăeală, Iulian Sorin Dumitrache, Cristian Dumitrache, Marian Ciprian Barbu, Nicolae Sorin Boncătă, Ion Matyaș și Valentin Cozibenco.

Dosarul se află pe rol la Tribunalul Constanța, următorul termen fiind stabilit pentru data de 31.03.2023, în vederea audierii martorilor.

Potrivit datelor din dosar, cei alături de care activa Gabriel Matyaș sunt: curieri, electromecanici, crescători privați de animale și dealeri auto. Unii sunt chiar administratori de firmă. Chiar și așa, au cerut ridicarea sechestrului de pe bunuri. Dar ce bunuri: un Volkswagem Golf din 1999, evaluat la 4.000 de lei, și sume de bani, cum ar fi 250 de lei.

Revenind la activitatea infracțională, în sarcina inculpaților s-a reținut că, în luna august 2017, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori și proxenetism pe raza județului Constanța. Liderul acționa îndeosebi pe linia coordonării și îndrumării celorlalți membri, a supravegherii și controlării activității desfășurate de aceștia și de către victime/prostituate, a garantării protecției fizice pentru ceilalți membri și pentru victime/prostituate, a identificării și recrutării de tinere pentru prostituție, a adăpostirii fetelor în diverse imobile, a asigurării transportului lor la și de la locațiile clienților, și a colectării sumelor de bani obținute din activitatea de prostituție.

Printre fete se aflau și minore, de aici și acuzația de trafic de minori, care erau ținute în apartamente situate pe strada Cișmelei și Umbrei.

Fiecare membru avea un rol bine definit, inclusiv legat de poze și de anunțurile de pe Internet.

Precizăm că unul dintre cei trimiși în judecată este acuzat de mărturie mincinoasă, el fiind client, dar care a mințit pentru a induce în eroare organele de cercetare penală.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *