• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

După dezastrul de la Silicon Valley Bank, Trezoreria SUA pune sub supraveghere strictă mai multe bănci

Mar 12, 2023

Trezoreria SUA monitorizează „foarte atent” câteva bănci, pe fondul problemelor de la Silicon Valley Bank, a anunțat secretarul american Janet Yellen, potrivit Ziarului Financiar, citat de Mediafax.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat vineri că monitorizează câteva bănci, în condiţiile în care Silicon Valley Bank s-a confruntat cu probleme majore.„Aţi menţionat Silicon Valley Bank”, a spus Yellen unui deputat în timp ce depunea mărturie în faţa Comisiei din Camera Reprezentanţilor.

„Există evoluţii recente care privesc câteva bănci pe care le monitorizez cu mare atenţie, iar atunci când băncile înregistrează pierderi financiare, este şi ar trebui să fie un motiv de îngrijorare”, a explicat Yellen.

Prăbușirea Silicon Valley Bank

Acţiunile companiei-mamă a Silicon Valley Bank, SVB Financial Group SIVB s-au prăbuşit după ce compania a dezvăluit pierderi mari din vânzările de valori mobiliare.

Ulterior, în timp ce audierea era în desfăşurare, Federal Deposit Insurance Corporation a anunțat că Silicon Valley Bank a fost închisă de un organism de reglementare din California.

SVB a căutat un cumpărător după ce a renunţat la un plan de a-şi consolida finanţele printr-o ofertă de acţiuni şi în timp ce se confrunta cu retrageri pe scară largă ale clienţilor, potrivit unui raport al Wall Street Journal publicat vineri.

Senatorul Sherrod Brown, democratul din Ohio care conduce Comisia bancară a Senatului, „monitorizează îndeaproape situaţia”, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt.

„FDIC şi alte autorităţi de reglementare bancară îşi fac treaba pentru a proteja deponenţii asiguraţi şi sistemul nostru bancar”, a adăugat ea.

Managerul miliardar de fonduri speculative Bill Ackman sugerase că ar putea fi necesară o intervenţie guvernamentală.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *