• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Xi Jinping sfidează total SUA: a numit ministru al Apărării un general cu strânse legături cu Rusia

Mar 12, 2023
0 0
Read Time:47 Second

Generalul Li Shangfu, numit duminică noul ministru al Apărării al Chinei, este un veteran al efortului de modernizare al Armatei Populare de Eliberare (PLA) – acţiuni care au determinat Statele Unite să-l sancţioneze pentru achiziţionarea de arme din Rusia, relatează Reuters.

Deşi noul său post în cadrul sistemului chinez este privit în mare măsură diplomatic şi ceremonial, numirea lui Li este urmărită îndeaproape, având în vedere trecutul său, spun diplomaţii regionali, informează News.ro.

Mandatul său începe în contextul în care Washingtonul face eforturi pentru a restabili dialogul militar şi comunicările care s-au deteriorat pe măsură ce Beijingul a reacţionat furios la vizita din august în Taiwan a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din acea vreme, Nancy Pelosi.

Istoria lui Li ca tehnocrat – este un inginer aerospaţial care a lucrat în programul de satelit al Chinei – îl va ajuta să joace un rol cheie în îndeplinirea obiectivelor provizorii ale preşedintelui Xi Jinping pentru PLA, spun experţii.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *