• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Șeful OMS refuză să valideze scenariul din SUA: americanii acuză China de scăparea Covid-19 din laborator

Mar 12, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Descoperirea originilor COVID-19 este un imperativ moral și toate ipotezele trebuie explorate, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Recent, o agenție americană a oferit informații Wall Street Journal potrivit cărora pandemia ar fi fost cauzată de o scurgere involuntară din laboratoarele chinezești. Informația a crescut presiunea asupra OMS pentru a găsi răspunsuri, iar autoritățile de la Beijing au negat acuzația, informează Mediafax.

„Înțelegerea originilor COVID-19 și explorarea tuturor ipotezelor rămâne un imperativ științific, pentru a ne ajuta să prevenim viitoarele epidemii și un imperativ moral, de dragul milioanelor de oameni care au murit și al celor care trăiesc cu efecte post-COVID”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus pe Twitter.

Mesajul a fost publicat pentru a marca trei ani de când OMS a folosit pentru prima dată cuvântul „pandemie” pentru a descrie evoluția COVID-19.

În 2021, o echipă condusă de OMS a petrecut săptămâni întregi în Wuhan, China, și în împrejurimile acesteia, unde au fost raportate primele cazuri la om. Comisia a stabilit că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la om prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare. Totuși, autoritățile din China au spus că nu este nevoie de alte verificări, potrivit Reuters.

Ulterior, OMS a înființat un grup consultativ științific pentru a analiza agenții patogeni periculoși. Grupul nu a ajuns la nicio concluzie cu privire la modul în care a început pandemia, spunând că lipsesc date cheie.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *