• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bărbatul din Argeș care și-a măcelărit mama, tatăl, fratele, sora și nepoata și-a primit pedeapsa. Ce au decis judecătorii

Mar 11, 2023

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au dat în seara zilei de vineri 10 martie sentința în cazul lui Viorel Letcan, bărbatul de 53 de ani din comuna argeșeană Bascov care și-a masacrat familia în august 2022, anunță adevarul.ro.

Bărbatul i-a șocat pe procurori și pe judecători prin violența cu care a comis cele cinci crime. Judecătorii de la Tribunalul Argeș l-au condamnat vineri 10 martie la închisoare pe viață pe Viorel Letcan.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. În plus, Viorel Letcan este obligat să urmeze un tratament pentru schizofrenie și nu are voie să ia legătura cu Gheorghe Rusu, cumnatul său, cel căruia i-a ucis soția și fiica.

Viorel Letcan trebuie să îi plătească lui Gheorghe Rusu daune morale de 700.000 de euro

Judecătorii au dispus și confiscarea de la Viorel Letcan a obiectelor cu care au fost comise cele cinci crime, adică trei ciocane și două topoare.

Viorel Letcan și-a ucis în seara zilei de 8 august 2022 cu o violență ieșită din comun fratele, mama și tatăl, după care le-a lăsat moarte în casă. În dimineața zilei de 9 august 2022 a traversat strada și și-a ucis sora și nepoata în vârstă de doar șase ani.

Conform declarațiilor lui Viorel Letcan, coroborate cu probele și cercetările procurorilor, acesta și-a conceput planul teribil încă din 3 august, când și-a adus în cameră un bolovan de 10 kilograme. Prima victimă a fost Marius Letcan, fratele său. În seara zilei de 8 august, Viorel Letcan a luat bolovanul de 10 kilograme și l-a lovit în cap pe fratele său, de profesie taximetrist, care dormea. ”L-a lovit încă de două ori și acesta încă mai horcăia, motiv pentru care a vrut să îl lege cu bandă adezivă de gură, de mâini și de picioare cum a văzut în filmele americane. În practică, a observat că nu este ca în filme și nu prea a reușit să facă asta. Întrucât tot nu decedase, s-a dus în camera sa, a luat un ciocan mare și l-a lovit de două ori pe fratele său în cap, după care acesta nu a mai mișcat”, spun procurorii în rechizitoriu.

După un sfert de oră, Viorel Letcan a mers în cameră la Iulia Letcan, mama sa. Inițial, aceasta i-a spus să plece din cameră, deoarece vrea să doarmă. După 10 minute, Viorel Letcan a revenit cu ciocanul cu care își ucisese fratele, lovind-o pe mama sa de două ori în cap în zona urechii. Viorel Letcan le-a spus anchetatorilor că după ce și-a lovit cu violență mama, aceasta ”a mai horcăit aproximativ o oră, fără a se mai mișca deloc”

După alte câteva minute, Viorel Letcan l-a observat prin geamul ușii de la baie pe tatăl său cum se spăla pe dinți. În clipa în care tatăl său a ieșit din baie, Viorel Letcan i-a pulverizat întreg conținutul unui spray lacrimogen în față, după care l-a lovit de șapte ori în cap cu același ciocan cu care își ucisese fratele, după care i-a mai dat o lovitură cu o toporișcă.

Asasinul a ascultat muzică după primele trei crime

”Inculpatul a menționat că a terminat cu toți trei în jurul orelor 23 și apoi a mers la el în cameră, unde a ascultat muzică ca să se calmeze, deoarece mai avea alți doi, sora și nepoata, de terminat a doua zi”, precizează anchetatorii în rechizitoriu.

În dimineața zilei de 9 august 2022, Gheorghe Rusu, cumnatul lui Viorel Letcan a plecat la serviciu în jurul orei 6:40, lăsându-le pe soție și fetiță dormind. Înainte să iasă din curte, a observat în curtea socrilor săi taxi-ul cumnatului său Marius Letcan, care este taximetrist și i s-a părut ciudat că acesta nu este la muncă, în condițiile în care pleca de obicei dimineața devreme, dar s-a gândit că probabil acesta nu avea clienți.

Viorel Letcan a așteptat să plece cumnatul său la serviciu, după care a traversat strada și și-a ucis sora cu 10 lovituri de ciocan și nepoata, cu mai multe lovituri de toporișcă. După ultimele două crime, bărbatul a pus un lanț cu lacăt în curte, nefiind sigur dacă sora și nepoata au murit. Ulterior, Viorel Letcan s-a dus în camera sa, și-a strâns mai multe bagaje foarte grele, după care a plecat pe un drum ocolit, cu intenția de a ajunge la drumul principal. După ce a auzit lătrat de câini și voci de oameni, acesta a avut câteva încercări eșuate de a se sinucide, fiind găsit de poliție și dus într-o ambulanță.

La audieri, Viorel Letcan le-a declarat procurorilor că ”de-a lungul timpului a ținut niște caiete în care își nota planurile de acest gen, chiar și în dimineața faptei a scris în acel caiet planul său. Conștientizează ceea ce a făcut, însă consideră că este o răzbunare justificată, având în vedere ura și răutatea cu care rudele sale l-au tratat”.

Viorel Letcan suferă de schizofrenie de peste 20 de ani și, deși acesta are probleme psihice de foarte mult timp, nu mai fusese evaluat din 2004 de către o comisie de specialitate.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *