June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii contraatacă: îi acuză pe ucraineni că au incendiat intenționat mănăstirea veche de 500 de ani

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Un incendiu a cuprins sâmbătă clădirea principală a mănăstirii de lemn Toți Sfinții din Sviatohirsk, în estul Ucrainei, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană. Mănăstirea a fost construită în anul 1526, scrie stiripesurse.ro

 

„Ca urmare a ostilităților, un incendiu de proporții a izbucnit pe teritoriul sfeșturii Tuturor Sfinților din Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins clădirea principală”, scrie în anunț. Un ofițer al armatei ucrainene, Iurii Kochevenko, a postat pe Facebook o fotografie a mănăstirii în flăcări, explicație: „O altă crimă a barbarilor ruși pentru care nu există nimic sacru.” De cealaltă parte, armata rusă a declarat că nu desfășoară ostilități în zona Sviatohirsk și nu bombardează teritoriul Rezervației Istorice și Arhitecturale Sviatohirsk.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, pe 4 iunie, în timpul retragerii din orașul Sviatohirsk al Republicii Populare Donețk a unităților Brigăzii 79 Asalt Aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană “a dat foc schitului de lemn al Tuturor Sfinților din Țara Sfintei Adormiri a Rusiei Sviatohirsk Lavra”, citează Interfax din comunicat.

“Unitățile Forțelor Armate Ruse situate la nord de Sviatohirsk nu conduc ostilități în această zonă și nu bombardează teritoriul Rezervației Istorice și Arhitecturale Svyatogorsk”, a declarat ministerul într-un comunicat.

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat cu privire la desfășurarea artileriei ucrainene în mănăstirea Svyatogorsk, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..