June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Turcia și-a schimbat oficial numele. ONU a acceptat propunerea

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Turcia va fi cunoscută drept Türkiye la Națiunile Unite de acum înainte, după ce organismul internațional a fost de acord cu o cerere oficială din partea Ankarei, scrie digi24.ro

Mai multe organisme internaționale vor fi rugate să schimbe numele în cadrul unei campanii de rebranding lansate de președintele turc la sfârșitul anului trecut.

„Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a spus Recep Tayyip Erdogan în decembrie.

ONU a precizat că a făcut schimbarea imediat ce a primit cererea în această săptămână.

Majoritatea turcilor își cunosc deja țara ca Türkiye. Cu toate acestea, formularea Turkey este folosită pe scară largă, chiar și în interiorul țării.

Printre motivele rebrand-ului a fost asocierea cu un „curcan” (n.red turkey în engleză).

Ca parte a rebrandingului, „Made in Türkiye” va apărea pe toate produsele exportate, iar în ianuarie a fost lansată o campanie de turism cu sloganul „Hello Türkiye”.

Nu este neobișnuit ca țările să-și schimbe numele. În 2020, Țările de Jos au renunțat la denumirea Olanda într-o mișcare de rebranding. Anterior, Macedonia și-a schimbat numele în Macedonia de Nord din cauza unei dispute politice cu Grecia, iar Swaziland a devenit e-Swatini în 2018, scrie digi24.ro

 

sursa foto- digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..