June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

SUA anunţă noi sancţiuni împotriva apropiaţilor lui Putin

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Statele Unite au anunţat o nouă rundă de sancţiuni împotriva Rusiei. Departamentul de Trezorerie al SUA a luat la țintă mai multe companii și persoane care au legătură cu liderul de la Kremlin.

 

 

 

Imperial Yachts, companie care furnizează servicii în industria iahturilor cu sediul în Monaco, este deţinută de Evgeniy Kochman, născut la Moscova. Departamentul de Trezorerie a precizat că Evgeniy Kochman şi compania sa furnizează servicii în industria iahturilor ”elitelor Rusiei, inclusiv celor din cercul apropiat al preşedintelui Putin”. Imperial Yachts face afaceri cu cel puţin o persoană sancţionată.

Departamentul de Trezorerie a identificat şi patru iahturi care ar aparţine preşedintelui Putin, respectiv Shellest, Nega, Graceful şi Olympia. Liderul rus ar fi folosit iahtul Nega pentru a călători în nordul Rusiei, iar cu iahtul Shellest călătoreşte periodic la palatul său de la Marea Neagră. În schimb, SUA nu au vizat iahtul Scheherazade, o navă asociată companiei Imperial Yachts, despre care serviciile de informaţii americane susţin că a fost construită pentru uzul lui Putin.

”Elitele Rusiei, până la şi inclusiv preşedintele Putin, se bazează pe reţele complexe de sprijin pentru a-şi ascunde, muta şi menţine averea şi bunurile de lux”, a declarat Brian Nelson, subsecretarul Departamentului Trezoreriei.

”Vom continua să ne aplicăm sancţiunile şi să dezvăluim sistemele corupte prin care preşedintele Putin şi elitele sale se îmbogăţesc”, a mai spus el.

Sancţiunile vor viza şi patru oficiali ai Guvernului rus, precum şi pe Yury Slyusar, preşedintele unei companii de stat ruse care furnizează avioane armatei Rusiei.

De asemenea, SUA aplică sancţiuni Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, şi lui Alexei Mordashov, un miliardar rus. Departamentul de Comerţ a anunţat că adaugă 71 de organizaţii pe lista entităţilor vizate, în încercarea de a bloca armata rusă să importe tehnologie, scrie news.ro

 

sursa foto – relitatea.net

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..