June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Parlamentul European închide ușa Rusiei: Reprezentanții companiilor ruse nu mai au permisiunea de intrare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

În încercarea de a opri inflaţia de aproximativ 17 %, Ucraina a dublat joi ratele dobânzilor, care au ajuns la 25%, scrie news.ro

 

 

 

Directorul Băncii Centrale Ucrainene, Kirilo Şevcenko, a majorat rata dobânzii de referinţă de la 10% la 25 %.

Costurile de împrumut ajung la cel mai înalt nivel din septembrie 2015, când economia Ucrainei era grav afectată pe fondul anexării Crimeei de către Rusia. De asemenea, acela a reprezentat cel mai ridicat nivel din Europa.

Invazia rusă a devastat economia Ucrainei, despre care Banca Mondială a estimat că ar putea să scadă cu cel puţin o treime în acest an. Războiul a dus la închiderea întreprinderilor, a distrus infrastructura, a blocat rutele de transport maritim şi a transformat oraşe întregi în ruine.

Şevcenko a făcut apel la discuţii cu Fondul Monetar Internaţional cu privire la un nou program de ajutor. Creşterea a fost criticată de un consilier al preşedinţiei ucrainene, care a spus că rata este prea mare şi periculoasă pentru economie în timpul războiului.

 

Banca Naţională a Ucrainei şi-a îngheţat dobânda principală cu 10 % la începutul invaziei, dar săptămâna trecută a semnalat că ar putea relua revizuirile regulate ale politicii monetare, deoarece afacerile şi-au revenit parţial în zonele mai sigure ale ţării.

Se preconizează că o creştere bruscă a ratei va determina Guvernul ucrainean să crească randamentul obligaţiunilor interne. Astfel, activele în moneda naţională, grivna, ar deveni mai atractive şi ar preveni ca veniturile şi economiile gospodăriilor să fie măcinate de inflaţie.

Inflaţia atingea şi înainte invaziei ruse două cifre şi a ajuns la aproximativ 17 % în mai, de la 16,4 % în aprilie, potrivit estimărilor Băncii Centrale.

Potrivit Băncii Centrale, inflaţia s-ar putea dubla în 2022, de la 10 % în 2021, din cauza creşterii preţurilor la nivel global şi a daunelor în urma războiului asupra producţiei interne şi lanţurilor de aprovizionare, scrie news.ro

 

sursa foto – facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..