July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

China se înfurie! SUA lansează negocieri în vederea încheierii unui acord comercial cu Taiwanul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

Negocierile comericale pornite de Taiwan cu Statele Unite ale Americii deranjează Republica Chineză care consideră insula drept parte integrantă a teritoriului său, scrie news.ro

 

 

 

Taiwanul este condus, de la sfârşitul Războiului Civil chinez din 1949, de către un regim rival regimului comunst de la Beijing, care conduce China continentală.

Beijingul vrea să ”reunifice” insula cu 24 de milioane de locuitori cu ”patria mamă” şi nu exclude să o facă prin forţă armată.

Statele Unite şi Taiwanul au lansat miercuri negocieri oficiale în vederea încheierii unui acord comercial, pe care autorităile chineze îl denunţă puternic.

”China se opune ferm” acestor negocieri comerciale, anunţă în faţa presei un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Comerţului, Gao Feng.

”China se opune oricărei forme de schimb oficial între orice ţară şi regiunea chineză Taiwan, inclusiv oricărei negocieri şi semnări de acorduri economice şi comerciale cu conotaţie suverană şi cu caracter oficial”, subliniază el.

Statele Unite – la fel ca marea majoritate a ţărilor lumii – nu recunosc în mod oficial Taiwanul.

Însă Washngtonul este cel mai important partener şi furnizor de armament al Taipeiului.

Aceste negocieri comerciale au fost lansate la puţin timp după anunţarea unui nou parteneriat economic în regiunea Asia-Pacific – divulgat la 23 mai de către preşedintele american Joe Biden în timpul unuiturneu în Asia.

Statele Unite şi Taiwanul au încheiat 1994 ”un cadru” în vederea comerţului şi investiţiilor.

Taipeiul a aderat la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) în 2002, ceea ce contribuit la o creştere a volumului comerţului taiwanezo-american.

Următoarea etapă a relaţiei economice a Statelor Unite cu Taiwanul este un acord comercial oficial care, pentru moment, se lasă aşteptat într-un context politic complex, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..