June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Liderii UE cer Africii să nu-l creadă pe Putin

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Liderii europeni au făcut marți apel la țările africane să nu cadă într-o campanie de propagandă condusă de Kremlin, care descrie o criză alimentară globală iminentă ca urmare a sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, scrie digi24.ro

 

Africa și Orientul Mijlociu riscă să fie grav afectate de incapacitatea Ucrainei de a-și expedia recoltele masive de cereale din Marea Neagră, dar președintele rus Vladimir Putin a acuzat în mod repetat Occidentul că este responsabil pentru întreruperea aprovizionării globale cu cereale și îngrășăminte.

Liderul de la Kremlin și-a reiterat mesajul sâmbăta trecută, când le-a spus președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz că rupturile din rețelele alimentare ar trebui puse pe seama țărilor occidentale, mai degrabă decât pe invazia sa în Ucraina.

La un summit al Consiliului European de marți de la Bruxelles, liderii UE au respins această afirmație și au insistat că Moscova este de vină pentru blocarea cerealelor în portul Odesa.

„Este o dezinformare completă din partea Rusiei, singurul motiv pentru care ne luptăm acum cu o criză alimentară este din cauza acestui război brutal și nejustificat împotriva Ucrainei”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reporterilor, în urma unei întâlniri cu șefii de stat şi de guvern din UE.

„Vreau să fiu foarte clară, nu avem sancțiuni pentru alimente și produse agricole, nici sancțiuni în acest sens”, a adăugat șefa executivului comunitar, menționând că exportul de îngrășăminte rusești către țările din afara UE nu este afectat de sancțiunile de la Bruxelles, scrie digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..