July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Analiză. Europa nu o să scape atât de ușor de gazul rusesc

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Zece mii de euro pentru a tipări bibliorafturi pline cu documente, acţiuni în justiţie care durează mai mulţi ani, angajarea contractorilor locali pentru a face lobby printre birocraţii din micile oraşe, producătorii de energie spun că toate aceste blocaje birocratice zădărnicesc planurile Europei de a renunţa la gazul rusesc şi a deveni independentă, transmite Bloomberg, relatează stiripesurse.ro

Planurile Uniunii Europene implică o expansiune rapidă a capacităţilor regenerabile, în special a parcurilor terestre de turbine eoliene, care au tendinţa de a fi cel mai productive în perioada iernii, când consumul de gaze atinge nivelul maxim. “Există o singură modalitate pentru a accelera furnizarea de electricitate în sistem. Urgentarea procedurilor de autorizare”, spune Henrik Andersen, directorul general de la Vestas Wind Systems A/S, cel mai mare producător mondial de turbine eoliene.

Blocul comunitar vrea ca în 2030 capacităţile sale de energie eoliană să ajungă la cel puţin 480 de Gigawaţi, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual. Însă analiştii de la BloombergNEF susţin că UE va reuşi să ajungă doar la două treimi din ţinta propusă. “Procesul de autorizare este deosebit de ineficient şi există un spaţiu uriaş pentru îmbunătăţire”, susţine analistul BNEF, Pietro Radoia.

Cel mai mare cumpărător de gaze ruseşti este Germania, unde guvernul a promis că va accelera dezvoltarea energiilor regenerabile prin măsuri precum extinderea zonelor unde vor putea fi construite parcuri fotovoltaice, extinderea reţelelor electrice şi construirea de noi parcuri eoliene offshore. Pachetul de măsuri va ajuta Germania să dubleze ponderea regenerabilelor în consumul primar de energie, în decursul acestui deceniu, a declarat recent ministrul german al Economiei, Robert Habeck. “Acesta este crucial pentru a accelera ritmul expansiunii…citeste INTEGRAL aici

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..