August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia a desemnat banca la care ‘țările neprietenoase’ trebuie să deschidă conturi în ruble pentru plata gazelor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Gazprombank a fost desemnată ca bancă autorizată care va deschide conturi speciale în ruble pentru cumpărătorii de gaze din „țările neprietenoase” și va vinde valută pentru conversia în ruble pentru plata gazului la licitațiile Bursei de la Moscova, a informat joi agenția rusă de știri de stat TASS, conform stiripesurse.ro

Gazprombank se află pe lista de sancțiuni a unor țări occidentale.

 

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi că, potrivit unui nou decret semnat privind tranzacționarea cu gaze naturale cu „țări neprietenoase”, companiile vor trebui să deschidă conturi în ruble în băncile rusești, iar plățile ar trebui să vină din aceste conturi.

Putin a făcut aceste comentarii în timpul unei întâlniri virtuale pe care o prezida pentru a discuta măsurile de sprijinire a companiilor aeriene ruse afectate de sancțiunile occidentale.

Potrivit TASS, Banca Rusiei trebuie să stabilească în termen de 10 zile procedura de deschidere a conturilor speciale în valută pentru cumpărătorii străini de gaze.

„Într-o situație în care sistemele financiare ale țărilor occidentale sunt armate și companiile din aceste țări refuză să-și execute contractele cu băncile, companiile și persoanele fizice rusești și când activele în dolari și euro sunt înghețate, nu are rost să folosească monedele acestor țări. țări”, a spus Putin mai devreme în timpul discursului său, scrie stiripesurse.ro

Aceste acțiuni vor întări suveranitatea financiară a Rusiei, a spus Putin. „Vom continua să ne mișcăm în mod constant și sistemic în această direcție, ca parte a unui plan pe termen lung”, a mai spus el.

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..