August 18, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Amenzi în valoare de 60.000 de lei și o autoutilitară confiscată, în această săptămână, în zona depozitărilor ilegale din Glina

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Reprezentanții Comisariatului Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 60.000 de lei și au confiscat o autoutilitară, în această săptămână, pentru abandonări și transport de deșeuri pe amplasamente neautorizate, pe terenurile de pe raza unității administrativ-teritoriale (UAT) Glina, într-o zonă identificată cu depozitări necontrolate de deșeuri.
——————————-
Verificările au fost dispuse ca urmare a unor articole de presă apărute la finalul săptămânii trecute, care semnalau existența unui „depozit ilegal de deșeuri periculoase”, estimat la o suprafață de 20 de hectare, în imediata vecinătate a fostului depozit de deșeuri de la Glina.
Potrivit comisarilor GNM Ilfov, în zonă există o comunitate formată din cetățeni de etnie romă, în mare parte foști angajați la Depozitul Ecologic Glina, care începând cu luna februarie a anului 2018 – o dată cu sistarea temporară a activității depozitului, din cauza lipsei actului de reglementare AIM și disponibilizarea personalului angajat – au ramas fără venituri și au început să practice activități ilegale de colectare și depozitare a deșeurilor, atât în propriile curți, cât și pe terenuri limitrofe depozitului ecologic de deșeuri Glina, aparținând aceleiași localități.
„În urma verificărilor făcute în această săptămână au fost aplicate sacțiuni contravenționale în valoare de 60.000 lei, mai multor persoane fizice, pentru abandonări de deșeuri pe amplasamente neautorizate și a fost confiscată o autoutilitară, pe terenurile identificate cu depozitări necontrolate de deșeuri de pe raza UAT Glina. De asemenea, în anul 2021 au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 197.000 lei, pentru abandonări de deșeuri pe amplasamente neautorizate și calitatea aerului si a fost confiscată încă o autoutilitară”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM, adăugând că, în acest an, nu au fost înregistrate la Comisariatul Judetean Ilfov sesizari cu privire la depozitări ilegale de deșeuri în comuna Glina.
Potrivit raportului de control al reprezentanților Comisariatului Județean Ilfov, zona a fost vizată de mai multe controale și anul trecut, în colaborare cu reprezentanții UAT Glina, în zona străzilor Abatorului, Revoluției, Cireșilor și Libertății din comuna Glina, atât în data de 30.03.2021 cât și în data de 17.05.2021. La momentul verificărilor au fost identificate deșeuri abandonate în diferite puncte, impunându-se către UAT Glina măsuri de identificare a proprietarilor terenurilor private afectate de depozitări necontrolate de deșeuri și somarea acestora, în vederea salubrizării. Totodată au fost impuse măsuri de salubrizare și igienizare a terenurilor aflate în administrarea UAT Glina, precum și supravegherea terenurilor în vederea evitării apariției de noi depozitări și aplicarea măsurilor legale ce se impun.
Ulterior, administrația locală a salubrizat zona și a montat un sistem de supraveghere, dar nici aceste măsuri nu au reușit să împiedice formarea de noi depozite ilegale și să stopeze practica incinerării de deșeuri.
Comisarii GNM Ilfov continuă verificarea zonei și în perioada următoare, în conformitate cu atribuțiile și competențele instituției.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..