September 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

ARGEȘ Tânăr de 25 de ani reținut de polițiști pentru fraude informatice!

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU ÎNȘELĂCIUNI ȘI FRAUDE INFORMATICE

 

 

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeș au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Potcoava, județul Olt, bănuit de înșelăciuni și fraude informatice, imediat după obținerea unei sume de bani. Bărbatul a fost reținut.*

 

În ziua de 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic și au reținut un bărbat, de 25 de ani, orașul Potcoava, județul Olt.

 

Din cercetări a rezultat că, începând din luna aprilie și până în prezent, folosindu-se de falsa calitate de reprezentant al unei societăți comerciale de transport, cel în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le solicita bani în avans pentru servicii de transport, prin facturi proforme, fără a efectua acele transporturi. Banii erau virați în conturile unor terțe persoane, racolate de pe stradă, sub diverse pretexte, care îi retrăgeau și remiteau celui în cauză.

 

Prejudiciul estimat, în acest moment, este de 10.000 de euro.

 

Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Pitești, imediat după ridicarea unei sume de bani obținută prin această modalitate.

 

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).