August 16, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Viktor Orban spune că el îi apără pe homosexuali: ‘Legea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Prim-ministrul ungar, Victor Orban, s-a prezentat joi ca apărător al homosexualilor şi a negat că recenta lege controversată adoptată de parlamentul de la Budapesta ar aduce atingere drepturilor persoanelor LGBT, relatează AFP.

‘Legea nu se referă la homosexuali. Ea priveşte felul în care părinţii vor să facă educaţia sexuală a copiilor lor’, a declarat Orban la sosirea la summitul UE de la Bruxelles.

‘Sub regimul comunist, homosexualitatea era pedepsită şi eu m-am luptat pentru libertatea şi drepturile lor. Apăr drepturile homosexualilor’, a spus Orban, criticat de majoritatea omologilor săi europeni pentru noua lege.

Aceasta prevede că ‘pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să le fie accesibile celor de sub 18 ani’.

Legea a fost calificată miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept ‘o ruşine’, scrie agerpres.ro.

De altfel, 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Italia şi Spania, i-au interpelat într-o scrisoare comună pe liderii UE şi pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, invitat la summitul UE, cu privire la necesitatea de a face respectate valorile europene.

Fără a menţiona explicit Ungaria, scrisoarea deplânge ‘ameninţările împotriva drepturilor fundamentale şi, în particular, a principiului de non-discriminare din cauza orientării sexuale’.

‘Pentru toată Ungaria, este o onoare că un prim-ministru sau un şef de Comisie se interesează de o lege ungară, noi suntem la dispoziţia lor şi voi fi bucuros să le spun că nu este vorba în niciun caz despre o lege cu privire la homosexualitate’, a mai declarat Viktor Orban.

‘Această lege priveşte felul în care un copil învaţă sexualitatea. Sunt chestiuni dificile şi deciziile pe acest subiect sunt exclusiv responsabilitatea părinţilor. Statul trebuie să creeze condiţiile pentru ca părinţii să-şi poate exercita aceste drepturi’, a adăugat şeful guvernului de la Budapesta.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..