September 18, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Primul autobuz electric românesc. Unde va circula

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Primul autobuz electric românesc va circula în teste pe străzile din municipiul Brăila, începând de marţi şi până pe 2 iulie, potrivit informaţiilor furnizate de compania producătoare, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

“Autobuzul a fost în teste la Oradea şi ne-am dorit foarte mult ca primul autobuz electric românesc să fie testat şi la Brăila. Primăria Brăila are în intenţie un program mai amplu de achiziţie a unor autobuze electrice şi de modernizare a parcului auto Braicar. Felicit compania producătoare pentru această oportunitate lansată pentru industria românească, dar şi pentru municipiile din Romania. Autobuzul va circula pe aproape toate traseele din municipiul Brăila până pe data de 2 iulie”, a declarat primarul Marian Dragomir.
Autobuzul electric ATP Bus e-UpCity, lansat oficial pe 13 mai, are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m şi o autonomie de minim 200 kilometri în oraş, care poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

“Suntem bucuroşi să răspundem acum solicitării de testare venită din partea societăţii de transport public local Braicar Brăila. E încurajator când ni se transmite faptul că efortul nostru ca şi producători români este apreciat. Vom încredinţa reprezentaţilor transportului local brăilean autobuzul nostru până la data de 2 iulie 2021, toate datele culese de dânşii în această perioadă fiind importante pentru evaluarea la care încă este supus prototipul nostru”, a declarat fondatorul ATP Group, Mircea Cirţ.

Preţul de achiziţie al unui asemenea tip de autobuz porneşte de la 350.000-450.000 de euro şi poate creşte în funcţie de dotări.

Conform producătorului, autobuzul 100% electric ATP Bus e-UpCity are omologare europeană, putând răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi şi poluante, dar şi solicitărilor de optimizare a costurilor.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).