September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministrul Mediului a DESCINS în Ținutul Secuiesc: face consultări personale cu cetățenii de acolo

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că luni are o întâlnire cu primarii din Ținutul Secuiesc și cu reprezentanții asociațiilor de vânătoare și organizațiilor de fermieri pe tema urșilor agresivi.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, propune modificarea legislației astfel încât vânătorii să poate interveni, prin sedarea sau împușcarea animalelor, la cel mult 24 de ore de la atacul urșilor, conform Mediafax.

„Am inițiat o serie de consultări cu privire la atacurile de urși din ultimele zile în Ținutul Secuiesc cu toate organizațiile și instituțiile direct implicate în această zonă pentru a discuta despre modificarea legislației care ar da posibilitatea autorităților locale – ca prin sedare sau împușcare – să poată să intervină în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac”, a scris Tanczos Barna, pe Facebook.

O nouă întâlnire este programată luni.

„În această după-amiază, de la ora 18, mă voi întâlni cu primarii din Ținutul Secuiesc, asociațiile de vânătoare și organizațiile de fermieri. Avem o responsabilitate enormă și trebuie să luăm împreună, în mod rațional cele mai bune decizii în această temă”, a precizat ministrul Mediului.

Numeroase atacuri ale urșilor au avut loc în ultimele săptămâni în zona Covasna-Harghita. Animalele au provocat pagube materiale și au rănit grav un bărbat.

Sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).