September 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl face praf pe Florin Cîțu: ‘Este o prăbușire în timp. Ceaușescu ar fi fost verde de invidie’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a criticat dur ultimele ieșiri publice ale premierului Florin Cîțu: ”Ori dl Cîțu este complet rupt de realitate și trăiește în mirajul cifrelor, ori încearcă să mintă. Pe cine? Pe sine, pe activul liberal al cărui vot îl cere, pe oameni în general, de care într-un soi de delir electoral, a ajuns să se considere ales premier?”, spune Dogioiu într-o analiză în Spotmedia.ro.

„Cei care am prins niște ani de comunism mai ținem minte, probabil, realitatea paralelă de tip ‘cincinalul în patru ani și jumătate’, menită să mascheze propagandistic viața sumbră spre sinistră din România acelor ani

Propaganda le explica oamenilor care stăteau flămânzi, în frig și întuneric că trăiesc în bunăstare și confort.

Faptul că vestigii ale acelei practici au marcat guvernarea Dragnea nu a mirat pe nimeni. Faptul că ele răzbat în guvernarea democratică a acestui an este o prăbușire în timp.

Premierul Cîțu anunță pe Facebook, bazându-se pe datele INS, că puterea de cumpărare a românilor a crescut într-un an cu 8,4%. Nu contest calculul statistic cu medii ponderate, însă știm cu toții că dacă un om a mâncat două mere și altul niciunul, statistic amândoi au mâncat câte un măr.

Cât de mare este presiunea prețurilor de consum asupra veniturilor a explicat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

Dar dincolo de explicațiile științifice, orice om care își face cumpărăturile știe că scumpirile au fost constante și mă refer aici în primul rând la produse de bază. Cât despre creșterile salariale, procentul indicat de INS și premier, 11,6% vine probabil covârșitor din zona bugetară.

Să-i spui românului care știe exact cât plătește pe litrul de combustibil, pe roșia din piață, pe kilogramul de carne că puterea lui de cumpărare „a crescut puternic” este o insultă pe care o încasează în plin.

Dacă așa ar fi fost, dl Cîțu nici măcar nu era nevoie să o spună, ar fi fost de domeniul evidenței cotidiene…Citeste INTEGRAL AICI

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).