October 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Posibil IMPLICAT în ATENTATUL TERORIST de la metroul londonez GĂSIT de SRI în România – Bărbatul a fost declarat INDEZIRABIL timp de 10 ani de CAB

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Curtea de Apel București a declarat, recent indezirabil, la cererea SRI un cetățean turc, care locuia în Voluntari, pe o durată de zece ani.

Decizia este executorie dar poate fi atacată.

Surse judiciare informează pentru STIRIPESURSE că este vorba despre Mehmet Caglar, un cetățean turc despre care ar exista informații potrivit cărora ar avea legătură cu facțiunea teroristă care a orchestrat atacul terorist de la stația de metrou Parson din Londra din 2017.

Cu toate acestea explică sursele citate, pe numele acestuia nu ar exista nicio solicitare de extrădare din partea statului britanic și nici vreuna de acordare asistență judiciară sau de cooperare în cadrul vreunei anchete penale.

Cu toate acestea, când există astfel de informații, explică sursele citate, Serviciul Român de Informații poate interveni și prezenta informațiile deținute Parchetului Curții de Apel București (PCAB) astfel încât persoane ce reprezintă un risc față de securitatea națională a României să fie declarate indezirabile în cadrul unor procese civile și ulterior expulzate către țara de origine.

Ședere plăcută încheiată fulgerător…

Potrivit datelor de pe portalul Curții de Apel București dosarul prin care SRI via PCAB a cerut instanței declararea ca indezirabil a lui Mehmet Caglar a fost înregistrat în 18 mai, a avut câteva termene de judecată date la intervale de doar câteva zile, iar n 14 iunie judecătorii civili au stabilit că bărbatul nu mai poate locui în România timp de zece ani.

„Admite sesizarea formulată de petentul Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Declară ca indezirabil pe teritoriul României pe pârâtul M.S.C., cu datele de identificare indicate în sesizare, pentru o perioadă de 10 ani pentru raţiuni de securitate naţională.

Hotărârea se comunică petentului Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâtului şi Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru a fi pusă în executare.

Executorie.

Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi 14.06.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”, se arată în minuta deciziei CAB.

Atentatul de la stația Parsons

În 15 septembrie 2017 la stația de metrou Parsons din Londra a fost detonat, pe jumătate, un dispozitiv exploziv improvizat.

A fost vorba despre un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP.

Urmare detonării aproape 30 de persoane au fost rănite, dintre care unele au fost duse la spital în stare critică…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).