august 4, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lovitură în plin pentru doi dintre șefii Ministerului de Interne! Irina Alexe (USR-PLUS) și Aurelian Păduraru (PNL), secretari de stat în MAI, nu vor mai putea cumula pensia cu salariul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Guvernul Cîțu a adoptat proiectul de lege privind majorarea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. În acest proiect de act normativ apare și interdicția în ceea ce privește cumulul pensie-salariu în sistemul public.

Doi dintre șefii Ministerului Afacerilor Interne, mai exact secretarul de stat Irina Alexe, ajunsă în funcție pe filieră USR-PLUS, și secretarul de stat Aurelian Păduraru, fost șef la Serviciu Pașapoarte din cadrul Poliției Galați, numit în funcție la propunerea PNL, cumulează, în acest moment, pensia cu salariul

Ei bine, după ce Legea privind interzicerea cumulului pensie-salariu va intra în vigoare, Alexe și Păduraru vor trebui să opteze fie pentru salariu, fie pentru pensie. Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat la 42 de ani, iar Aurelian Păduraru a ieșit la pensie la 49 de ani.

În calitate de secretar de stat, Irina Alexe a fost obligată să-și depună declarația de avere. Potrivit documentului verificat de Bugetul.roIrina Alexe are o pensie de serviciu de circa 3.000 de euro/lună. Mai exact, în 2020, ea primea o pensie lunară de 14.236 de lei.  

Din pensie, Irina Alexe a câștigat, în 2020, 170.832 de lei.

Aurelian Păduraru, pensie de 6.600 de lei pe lună

Potrivit declarației de avere, verificate de Bugetul.ro, secretarul de stat numit pe filieră PNL a încasat anul trecut din pensie 79.200 de lei.

Astfel, conform calculelor noastre, el a încasat lunar o pensie de serviciu de 6.600 de lei.

Proiectul de lege urmează să fie trimis în Parlament, pentru a fi dezbătut în procedură de urgență. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Vor exista și excepții de la regula privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat.

Cui nu i se interzice cumulul pensie-salariu

a) persoanelor alese în funcții de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută de Constituție…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).