iunie 24, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Zece persoane au fost reţinute în cazul grupului infracţional organizat specializat în şantaj şi abuz în serviciu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Zece persoane au fost reţinute şi faţă de două a fost dispusă măsura controlului judiciar în cazul instrumentat de DIICOT şi Poliţia Capitalei vizând constituirea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu.

„Urmare audierilor din cazul instrumentat de DIICOT şi Poliţia Capitalei, faţă de 10 persoane a fost dispusă măsura reţinerii, iar faţă de alte două, măsura controlului judiciar. Cercetările sunt continuate de DIICOT şi Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu”, a anunţat IGPR miercuri seară, potrivit agerpres.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, au efectuat miercuri 17 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi abuz în serviciu.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate substanţe stupefiante, arme albe, arme de foc neletale, precum şi sume de bani.

În cauză s-a reţinut faptul că, de la finele anului 2020 şi până în prezent, pe raza municipiului Bucureşti s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat ai cărui membri s-au specializat în săvârşirea unor infracţiuni de şantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diverşi agenţi economici şi persoane fizice, până la valoarea de 600.000 euro, prin utilizarea de ameninţări şi violenţe.

„La data de 12 martie, la solicitarea unui membru al grupării, un agent de poliţie a intervenit pe lângă un poliţist din cadrul Brigăzii Rutiere pentru a-l determina să nu aplice sancţiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice a unui alt membru al grupării ce săvârşise o contravenţie pentru care era obligatorie respectiva măsură”, arată DIICOT.

La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost conduse în vederea audierii 12 persoane.

Sursa: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).