aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

HAOS TOTAL în Republica Moldova: Parlamentul l-a desemnat premier pe ambasadorul ţării la Moscova, la două zile de la propunerea diferită a Maiei Sandu

0 0
1 min read
0 0
Read Time:53 Second

Parlamentul Republicii Moldova l-a desemnat joi pentru funcţia de prim-ministru pe ambasadorul ţării la Moscova, Vladimir Golovatiuc, sugerând o alternativă la nominalizarea făcută în urmă cu două zile de către preşedintele Maia Sandu, relatează Reuters.

Potrivit unimedia.info, deputaţii socialişti şi cei din Platforma Pentru Moldova au semnat pentru un nou candidat la funcţia de premier, în persoana lui Vladimir Golovatiuc, numit recent ambasador la Moscova. ”Anunţăm despre constituirea majorităţii parlamentare şi invităm preşedinta la consultări”, a declarat liderul grupului parlamentar al PSRM, Corneliu Furculiţă, în deschiderea şedinţei de joi a forului legislativ de la Chişinău.

”Scopul consultărilor este de a ne supune Constituţiei, care stipulează că preşedintele trebuie să se consulte cu toate facţiunile parlamentare pentru a decide un candidat pentru funcţia de prim-ministru”, a adăugat Furculiţă, citat de Reuters.

Totodată, Partidul Socialiştilor a contestat la Curtea Constituţională decretul semnat marţi de şefa statului Maia Sandu prin care aceasta l-a desemnat în funcţia de premier pe Igor Grosu, liderul formaţiunii sale, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Contestaţia va fi examinată vineri…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).