aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

INCREDIBIL Din cele 1.500.000 de teste rapide din școli au fost folosite doar 5.000

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până în prezent, la nivel naţional, au fost făcute doar 5.000 de teste rapide pentru Covid în şcoli, iar unii părinţi s-au poziţionat împotriva testelor antigen rapide.

”Din ultima raportare a Ministerului Sănătăţii reiese că au fost utilizate aproape 5.000 de teste din 1.500.000 de teste. Infim. Teste antigen rapide. Sigur că aceste cazuri de elevi depistaţi pozitiv sunt urmare a unei testări PCR, testare care s-a făcut fie de către DSP, fie în funcţie de opţiunea părinţilor prin entităţi private. Sunt rezultatele unor testări PCR. Testarea antigen rapidă în şcoli a mers foarte prost”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, marţi seară.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că nu există suficient personal medical în şcoli, să facă aceste teste, dar şi că unii părinţi nu sunt de acord cu testarea rapidă antigen existentă în unităţile de învăţământ.

”În mod clar, nu a existat personal medical, nu a existat disponibilitate probabil atât de mare din partea personalului medical existent, acolo unde există. Am spus-o de fiecare dată, mai puţin de una din cinci şcoli au cabinete medicale şcolare. Şi de asemenea, aceste teste antigen rapide au fost considerate de unii prăinţi invazive şi de aceea soluţia unor teste rapide non invazive pe bază de salivă, cred că sunt o soluţie mult mai bună, acceptată de părinţi pe de-o parte şi pe de altă parte nu necesită personal medical pentru administrare. Ele pot fi şi autoadministrate. Vedem şi cazurile din şcolile din Franţa, Austria şi alte state. Testarea rapidă non invazivă cred că este o soluţie bună”, a declarat Sorin Cîmpeanu…citeste INTEGRAL aici

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).