aprilie 10, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Moderna va începe să testeze vaccinul anti COVID-19 la copiii sub 12 ani

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Compania americană Moderna va începe să testeze vaccinul anti COVID-19 la copiii sub 12 ani, inclusiv la bebelușii de până în șase luni, așteptându-se la 6.750 de înscrieri în cadrul cercetării.

Într-un studiu separat, compania Moderna își testează vaccinul la 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Până acum, serul era administrat pentru a preveni boala COVID-19 la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani. De altfel, Academia Americană de Pediatrie a cerut extinderea studiilor privind vaccinarea copiilor, scrie Nytimes.com.

Fiecare copil care va face parte din studiul Moderna va primi două doze de vaccin, la distanță de 28 de zile. Studiul va avea două părți: copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 12 ani pot primi două doze a câte 50 sau 100 micrograme de ser fiecare, în timp ce copiii sub doi ani vor primi două doze de 25 sau 50 sau 100 micrograme.

În fiecare grup, primii copii inoculați vor primi cele mai mici doze și vor fi monitorizați pentru a observa dacă există reacții, înainte ca participanților să li se administreze în continuare doze mai mari.

Apoi, cercetătorii vor efectua o analiză intermediară pentru a determina care doză este cea mai sigură și cea mai eficientă pentru fiecare grupă de vârstă. Copiii din partea a doua a studiului vor primi dozele selectate sau placebo.

Copiii vor fi urmăriți timp de un an, pentru a observa dacă există efecte secundare și pentru a măsura nivelurile de anticorpi care îi vor ajuta pe cercetători să stabilească dacă vaccinul este eficient.

Nivelul anticorpilor va fi principalul indicator, dar cercetătorii vor observa dacă există sau nu și simptome ale infecției cu coronavirus.

Moderna a primit autorizație de punere pe piață condiționată a vaccinului, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 6 ianuarie 2021, respectiv 8 ianuarie 2021 în cazul Regatului Unit al Marii Britanii.

sursa:puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).