iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministrul Aurescu reacţionă rapid la reţinerea lui Navalnîi: ‘Este inacceptabilă. Pur nedemocratică’

0 0
1 min read
0 0
Read Time:59 Second
Bogdan Aurescu
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, reacţionează după ce opozantul rus Alexei Navalnîi a fost arestat duminică seara, la punctul de control al paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova.

„Reținerea liderului opoziției ruse @navalny la întoarcerea în Rusia după ce și-a revenit în urma otrăvirii cu Novichok este inacceptabilă. Represiunea împotriva opoziției, doar pentru că este opoziție, este pur nedemocratică”, scrie Aurescu pe Twitter.

Autoritatea penitenciară din Rusia (FSIN) a confirmat că agenţii l-au reţinut pe Navalnîi, cel mai cunoscut critic al preşedintelui Vladimir Putin, transmite agenţia Interfax, preluată de Reuters.

Navalnîi a revenit de la Berlin, unde fusese internat din august pentru a fi tratat după otrăvirea cu agent neurotoxic Noviciok, deşi ştia că ar putea fi arestat.

Cursa aeriană a companiei Pobeda, cu care a sosit dizidentul, trebuia să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, unde Navalnîi era aşteptat de un grup de susţinători care îi scandau numele. Poliţia a dispersat protestatarii şi i-a arestat pe câţiva dintre ei.

Avionul în care se afla Navalnîi a fost redirecţionat în ultimul moment spre Şeremetievo.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).