mai 6, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Biden pregătește lovitura de grație. L-a invitat la învestire pe cel mai apropiat om al lui Trump

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Donald Trump a anunțat că nu va participa la ceremonia de învestire. Va fi pentru prima oară în istoria Statelor Unite ale Americii când un președinte nu va participa la ceremonia de învestire și de depunere a succesorului său.

Joe Biden a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în aceste condiții Mike Pence, vicepreședintele SUA și omul doi după Trump, e binevenit să participe la ceremoniile de pe 20 ianuarie 2021.

Vicepreședintele Mike Pence e cel care a anunţat că nu se va opune certificării victoriei preşedintelui ales Joe Biden, contrar a ceea ce îi ceruse preşedintele Donald Trump, care apoi l-a acuzat pe vicepreşedintele său că ”nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara şi Constituţia”. La puțin timp după această acțiune, simpatizanţii lui Trump adunaţi la o manifestaţie în faţa Capitoliului au ocupat clădirea Congresului pe data de 6 ianuarie 2021.

Susținătorii lui Trump au ocupat Capitoliul, într-un gest fără precedent în istoria SUA, în momentul în care Congresul ratifica victoria lui Biden. O susţinătoare a lui Donald Trump a fost împuşcată mortal de poliţie în clădire iar un poliţist a fost de asemenea ucis. Alte trei decese au fost înregistrate după asaltul asupra Capitoliului. 

Incidentele s-au încheiat după ce Mike Pence şi secretarul apărării, Christopher Miller, au trimis Garda Naţională să restabilească ordinea

Ca urmare a acestei acțiuni, ședința a fost suspendată iar Biden a fost confirmat a doua zi. 

Amintim că democratul Joe Biden a câștigat în fața republicanului Donald Trump în Colegiul Electoral cu 306 voturi față de 232. Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA. Anunțul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreședintele SUA și șeful formal al Senatului.

Sursa: dcnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).