ianuarie 26, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Fără bani pentru profesori și pensionari, dar cu milioane pentru medici: Guvernul dă 100 de lei pe oră medicilor care vor vaccina populația

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second
vaccinare, cluj, doctori
Ministrul Sănătăţii, Vad Voiculescu, a anunţat, vineri seară, că Guvernul va adopta o OUG pentru plata personalului vaccinator din cadrul campaniei naţionale, acest lucru fiind considerat ”firesc”. Proiectul de act normativ propune 100 de lei pe oră pentru medici, 50 de lei pentru asistente şi 25 de lei pentru registratori. De asemenea, vor fi plătiţi medicii de familie, aceştia fiind consideraţi ”un pilon esenţială”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că, în următoarea şedinţă de Guvern, va fi adoptată o OUG care prevede acordarea unor sume de bani personalului care participă la vaccinare.

Citește și: Se complică situația pentru sistemul sanitar din România: Au apărut primele cazuri de gripă ‘normală’

”Pe de o parte, o problemă este aceea a personalului vaccinator (…) Această problemă este una mai mare sau mai mică în funcţie de locurile din România, dar ce trebuie să ne asigurăm este că are cine face asta pentru întregul program. Gândiţi-vă că este cea mai mare provocare a României. A fost semnalat din mai multe locuri din ţară că s-ar putea să fie greu să asiguri un orar atât de dens”, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, Vlad Voiculescu.

Ministrul a afirmat că, în ultima şedinţă de Guvern, a fost prezentată în primă lectură o OUG pentru plata personalului vaccinator, actul normativ urmând a fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

”Sumele propuse în OUG – dar sunt mai degrabă propuneri – 100 de lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentă şi 25 de lei pentru registrator, sume pe oră. Sunt sume brute”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Acesta consideră ”firesc” ca personalul care face vaccinarea să câştige bani.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

”Pot să câştige bani şi este firesc. Un lucru de care trebuie să ţinem cont este că costurile gestionării pandemiei sunt de zeci, de sute de ori mai mici decât cele pe care trebuie să le suportăm zilnic – de la afaceri închise, şcoală închisă şi alte limitări, ca să nu mai menţionăm frica”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că şi medicii de familie, consideraţi ”un pilon esenţial” în campania de vaccinare vor fi plătiţi, dar nu s-a discutat încă despre sume.

Citește și: Premierul României a făcut anunțul! Când va reveni programul Rabla pentru electrocasnice în cursul acestui an

”Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).