ianuarie 20, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

DEZASTRU și în Spania, nu doar în România: Aproape 60% dintre spanioli NU vor să se vaccineze

2 min read
Read Time:1 Minute, 22 Second
spania covid coronavirus
Numărul spaniolilor dispuşi să facă vaccinul împotriva COVID-19 de îndată ce acesta va fi disponibil a ajuns la 40%, potrivit celui mai recent sondaj oficial publicat luni, în creştere faţă de 37% într-o cercetare anterioară, dată publicităţii în urmă cu o lună, informează Reuters.

Un procent de 28% dintre participanţii la sondajul realizat de Centrul pentru Studii Sociologice (CIS) au spus că nu vor face vaccinul imediat, o scădere drastică de la 47% într-o cercetare anterioară CIS, publicată pe 28 noiembrie, care punea aceeaşi întrebare.

Citește și: PNL face scut în jurul lui Francisc Tobă! Informații de ultimă oră ies la iveală!

Ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor în ultimele două săptămâni, alţi 16,2% dintre participanţii la sondaj au spus că sunt dispuşi să se imunizeze dacă vaccinul ”are garanţii, dacă este testat, dacă este sigur”.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-9 decembrie pe un eşantion de 3.800 de persoane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Document EXCLUSIV. Directiva lui Raed Arafat, încălcată de DSP și de Primăria USR-PLUS!

Campania voluntară de vaccinare este estimată să debuteze în Spania pe 27 decembrie şi să aibă drept rezultat imunizarea a circa 20 de milioane de persoane până în mai sau iunie 2021.

Spania a fost una dintre ţările europene cele mai grav afectate de pandemie. Vineri au fost raportate 149 de decese, bilanţul total al victimelor pandemiei ajungând la 48.926, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. Numărul cazurilor a crescut cu 11.815, în total de la începutul pandemiei fiind înregistrate 1.797.236 de cazuri de coronavirus în Spania.

sursa:stiripesurse

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).