ianuarie 21, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Polițiștii, acțiune în forță: în doar 24 de ore au dat un MUNTE de amenzi, pentru nerespectarea regulilor Covid-19

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second
politie razii control circulatie
Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat că doar în ultimele 24 de ore polițiștii din toată țara au verificat peste 7600 de operatori economici și peste 5000 de restaurante, acțiunea soldânsu-se cu amenzi în valoare de 1,6 milioane de lei.

Citește și: Adriana Săftoiu, mesaj acid pentru Ludovic Orban: Când te înconjori de lingușitori, ăsta este rezultatul

„În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării, au acționat peste 14.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai altor autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Peste 6.300 de polițiști, aproximativ 4.400 de jandarmi, 1.400 de pompieri, 166 de polițiști de frontieră și 2.200 de polițiști locali, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale, de la ANSVSA, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, de la Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Transporturilor au realizat controale pentru a verifica dacă măsurile de protecție sanitară sunt respectate.

Verificările au vizat peste 7.600 de operatori economici, aproape 250 de operatori transport persoane și aproximativ 12.600 de obiective de interes, printre care peste 5.000 de restaurante, terase sau fastfood-uri.

De asemenea, au fost verificate peste 96.000 de persoane, fiind depistate aproximativ 6.400 de persoane care nu purtau masca de protecție și peste 1.200 care nu respectau restricțiile de circulație.

Aproape 100 de persoane au fost sancționate pentru că nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.

În total, au fost desfășurate peste 1.400 de acțiuni punctuale de control.

În urma verificărilor, au fost aplicate aproximativ 8.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.6 milioane de lei.

De asemenea, s-au întocmit șase dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165, dedicată sesizării situațiilor de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară, au fost primite 16 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 10 județe. Doar trei sesizări s-au confirmat în urma verificărilor.

Cele mai multe persoane care au făcut aceste sesizări semnalau cazuri de nepurtare a măștii de protecție sau de nerespectare a distanțării fizice.

Angajații MAI și ai autorităților care colaborează pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, vor continua în toată această perioadă verificările pe întreg teritoriul național.

Cele mai multe acțiuni de control vor viza zonele aglomerate, dar se vor efectua verificări și la operatorii economici care lucreazã, în general, cu publicul larg sau care au ca obiect de activitate transportul de persoane.”, arată MAI.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).