ianuarie 23, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

DOCUMENT – Acordul parafat la Vila Lac de Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
vaccinare antigripala
Vaccinarea este cea mai sigură metodă de a limita răspândirea virusurilor gripale și a complicațiilor severe ale gripei. În contextul pandemiei cu SARS-CoV-2, vaccinarea antigripală devine însă și mai importantă dat fiind riscul de infectare concomitentă cu un virus gripal și cu noul coronavirus.

Sezonul de gripă nu a început încă în Europa și asta datorită măsurilor luate la nivel global pentru limitarea transmisiei virusului SARS-CoV-2 (purtarea măștii, restricțiile de călătorie, etc). Acest aspect face ca luna decembrie să fie considerată o perioadă optimă pentru administrarea vaccinului antigripal, mai ales că organismul uman are nevoie de aproximativ două săptămâni pentru a produce un răspuns imunologic la vaccinul antigripal.

„Dacă sunteți însărcinată sau dacă aveți peste 65 de ani sau dacă suferiți de boli cronice precum astmul bronșic, boala cardiacă ischemică, forme avansate de afectare a funcției hepatice, boala renală cronică, diabet zaharat sau unele afecțiuni neurologice precum boala Parkinson, nu uitați să vă revaccinați antigripal anul acesta”, explică Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecțioase la SANADOR.

Medicul face aceleași recomandări și pentru persoanele de orice vârstă cu obezitate morbidă sau afecțiuni ale sistemului imun, înnăscute sau dobândite, inclusiv copii sau adolescenți. Și persoanele fără probleme medicale existente sau cunoscute pot opta pentru vaccinarea antigripală, pentru a se proteja și pentru a-i proteja pe cei din jurul lor.

Vaccinurile împotriva gripei sunt unele dintre cele mai bine tolerate vaccinuri, cu efecte adverse serioase foarte rare, pentru că sunt studiate, produse și urmărite de foarte mulți ani. Pot fi administrate inclusiv la gravide sau copii cu vârste începând de la 6 luni și există și variante ale vaccinului care se pot administra intranazal.

Vaccinarea antigripală este disponibilă la SANADOR, iar până la data de 20 decembrie 2020 poate fi accesată cu un discount de 35%. Pentru detalii și programări, apelați 021 9699, Call Center disponibil nonstop. Mai multe recomandări pentru vaccinarea antigripală puteți citi aici.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).