iunie 25, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lovitură pentru Coldea şi Maior: Curtea de Apel Bucureşti obligă DNA să-i cerceteze pe foştii şefi SRI

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second
maior coldea
Curtea de Apel Bucureşti a admis luni, 16 noiembrie, o plângere împotriva unei clasări date de DNA într-o cauză care îi viza, printre alţii, pe George Maior şi Florian Coldea, foşti şefi ai SRI. Serviciul militar din DNA trebuie să reia ancheta, în dosarul clasat în decembrie 2019.

MINUTA:

Încheierea F/CP din 16.11.2020 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b C.p.p. admite plângerea formulată de petentul Florea Daniel împotriva ordonanţei nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Desfiinţează ordonanţa nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 16.11.2020. Document: Încheiere finală camera preliminară 16.11.2020.”

Dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu, cu folos pentru altul. Potrivit luju.ro, motivul îl reprezintă numirea și menținerea la conducerea direcțiilor județene de informații (DJI) Prahova, apoi Dâmbovița a colonelului SRI Constantin Marin, în ciuda faptului că acesta avea deja decizie de la CNSAS privind colaborarea cu Securitatea ca poliție politică. Nu doar Coldea și Maior sunt acuzați de abuz în serviciu, ci și generalii SRI Gheorghe Puiu și Vasile Ghiță (foști directori de securitate în Serviciul Român de Informații), tot în legătură cu numirea și menținerea lui Constantin Marin la șefia DJI Prahova și DJI Dâmbovița.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).