September 17, 2021

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minut

0 0
1 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

În contextul pandemiei de coronavirus, oamenii de știință americani au propus o metodă pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a suprafețelor, folosind, în acest scop, plasma atmosferică rece furnizată cu argon. Cercetătorii au desris descoperirea lor într-un articol publicat în revista Physics of Fluids.

Plasma atmosferică rece este un gaz ionizat cu o temperatură apropiată de cea a camerei, ce și-a dovedit eficacitatea în medicină în tratamentul cancerului, în vindecarea rănilor, în stomatologie, precum și în procedurile de dezinfecție pentru orice suprafață, inclusiv pentru alimente.

S-a dovedit că fluxul de plasmă atmosferică distruge multe microorganisme patogene, dar până acum nu s-a știut care este reacția noului coronavirus SARS-CoV-2.

Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles au creat un dispozitiv cu plasmă rece bazat pe imprimantă 3D pentru pulverizarea lichidelor la presiunea atmosferică și au testat efectul acestuia pe diferite suprafețe tratate cu culturi SARS-CoV-2.
Rezultatele au arătat că pe metal, plastic, carton și piele – materiale în care coronavirusul trăiește cel puțin câteva ore, agentul patogen a fost complet eradicat în mai puțin de trei minute, în condițiile în care mare parte din cantitatea de virus dispare în 30 de secunde. Cercetătorii au folosit noua metodă inclusiv pentru dezinfectarea măștilor medicale.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro by :).